Ny hemsida ska öka våra kunskaper om potatis 
Svensk Potatis och Hushållningssällskapet lanserar webbsidan ”Potatis i tiden”.

Svensk Potatis och Hushållningssällskapet lanserar webbsidan ”Potatis i tiden” som beskrivs som en ”fantastisk kunskapskälla om vår mest älskade knöl”. 

”Vi har grävt i de djupaste arkiven om potatisens betydelse för Sverige, intressanta fakta om sorter och odling, historiska recept, unika bilder och anekdoter. Det är en fullmatad kulturhistorisk och kulinarisk webbplats, som ska föra potatistraditionen vidare”, säger AnnaKarin Hamilton, marknadsansvarig för Svensk Potatis AB, i ett pressmeddelande. 

”Potatis i tiden” är ett projekt för att berätta historien om och kring potatis i Sverige genom tiderna. 

”Det är viktigt att bevara vår svenska mathistoria, inte minst för unga människor som kanske inte vuxit upp med potatis på det sätt som tidigare generationer har gjort. Vi vill berätta om vilken betydelse potatisen har haft, som nödföda för överlevnad till gastronomisk njutning i finrummen. På webbplatsen har vi samlat massor av inspirerande recept, som utgår från potatisrätter, som tillagades så tidigt som på 1700-talet”, berättar AnnaKarin Hamilton. 

De flesta vet att det var Jonas Alströmer, som fick oss att börja äta potatis i Sverige, men inte alla vet att det finns 5.000 olika sorter idag. 

”Projektets syfte är att stärka potatisens identitet och öka kunskapen om de sju potatisregionerna i Sverige, vilka sorter som odlats historiskt, lokala odlingstraditioner och regionala specifika egenskaper och smaker. Det är faktamässig läsning, varvat med intressanta anekdoter.”

”Potatis i tiden” är ett samarbete mellan Svensk Potatis och Hushållningssällskapet. Projektet har finansierats med stöd av EU, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

”Nu har vi paketerat fakta från 260 böcker och skrifter, docenter och lektorer, historiker och vetenskapsmän. Det har varit en fantastisk resa från jord till bord och webbplats. Men vi slutar inte där. Vi kommer att hålla inspirationsmöten, utbildningar och föreläsningar för alla som vill lära sig mer om alla tiders bästa knöl, potatisen.”

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
EU Hushållningssällskapet Internet & sociala medier Jordbruksprodukter Kostvanor Svensk Potatis

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK