Simris Alg får finansiering för sin satsning i USA
Simris Algs grundare och VD Fredrika Gullfot säger att partnerskapet med L'Officiel är helt rätt för bolagets USA-satsning. 

Simris Alg får upp till 60 miljoner kronor för att finansiera sin tillväxt och expansion i USA genom ett avtal med New York-baserade L'Officiel Fund. 

L'Officiel Fund förbinder sig att investera upp till 60 miljoner kronor under en treårsperiod i form av en så kallad share subscription facility, där Simris Alg kan emittera nya aktier till L'Officiel Fund i utbyte mot kontanta medel. En tredjedel av finansieringen kommer att användas för marknadsföring med det franska modemagasinet L'Officiel, som nyligen lanserade sin USA-utgåva i både tryck och digitalt. L'Officiel Fund lanserades i december 2017 i samarbete med Global Emerging Markets (GEM) Group, med uttalat syfte att stötta globala och nya lyxvarumärken med kapital och marknadsföring.

”Det här partnerskapet är verkligen helrätt för oss och vår USA-satsning. Vi riktar oss explicit till den nya wellness-kategori som just nu växer fram i skärningspunkten mellan skönhet, mode och livsstil och vi är supertaggade att få jobba med L'Officiel. Och finansieringen gör att vi kan genomföra våra planer med full fart, precis som vi hade hoppats på”, säger Simris grundare och VD Fredrika Gullfot, i ett pressmeddelande.

Anthony Romano Managing, Director för L'Officiel Fund, säger att L'Officiel Fund är mycket glad över att välkomna Simris till sin investeringsportfölj:

”Den här transaktionen förstärker vårt åtagande ytterligare att ge nya varumärken möjligheten att maximera sin tillväxtpotential, samtidigt som vi introducerar vår L'Officiel-community till unika och nyupptäckta produkter, tjänster och upplevelser.”

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Kosttillskott & bantningspreparat etc Organiskt Övrigt USA Vitaminer och mineraler

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK