Pengar att söka för projekt inom livsmedelsstrategin
Under våren utlyser Jordbruksverket 25 miljoner kronor till regionala och lokala projekt som bidrar till den nationella livsmedelsstrategin. (Bild Patrik Svedberg)

Jordbruksverket utlyser 25 miljoner kronor till pilot- och samarbetsprojekt för regionala och lokala insatser som bidrar till den nationella livsmedelsstrategin. 

Under våren utlyser Jordbruksverket 25 miljoner kronor till pilot- och samarbetsprojekt för regionala och lokala insatser som bidrar till den nationella livsmedelsstrategin. Utlysningen är en del av Jordbruksverkets regeringsuppdrag att fördela medel till insatser för livsmedelsstrategin på regional nivå inom ramen för landsbygdsprogrammet.

Den nationella livsmedelsstrategin ska bidra till att stärka konkurrenskraften så att potentialen i svensk livsmedelsproduktion kan nyttjas fullt ut till nytta för aktörer och intressenter i hela livsmedelskedjan. Målet är en ökad produktion, jobb och hållbar tillväxt i hela landet. 

”På många håll i landet finns regionala livsmedelsstrategier. Pengarna i denna utlysning kan exempelvis användas till att genomföra dem eller till andra projekt som bidrar till målen i den nationella livsmedelsstrategin. Vi vill med dessa medel främja regionala insatser och samverkan i hela landet”, säger Karin Lothigius på Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Myndigheter, kommuner, landsting/regioner, föreningar samt andra organisationer och företag kan söka stödet mellan den 3 april och den 3 juni 2018.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-04-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Jordbruksverket Livsmedel Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK