Moreganic Sourcing matchar tillgång och efterfrågan på eko
Johan Cejie är VD för nystartade Moreganic Sourcing, vars affärsidé är att matcha utbud och efterfrågan på ekoprodukter runt om i världen. (Bild Kolbjörn Örjavik)
Helena Wistrand går in som partner i Morganic Sourcing. Hon arbetade tidigare med ansvar för förädlingsföretag och internationell handel på KRAV. (Bild Kolbjörn Örjavik)

Nystartade Moreganic Sourcings affärsidé är att matcha utbud och efterfrågan av ekologiska produkter med extra starka hållbarhetsvärden på global nivå. Företaget startade i slutet av 2017 av Johan Cejie, som närmast kommer från KRAV, där han var försäljningschef.

”Under mina år på KRAV konstaterade vi ofta att marknadens aktörer hade svårt att hitta varandra. Ibland fanns ett överskott på 30 ton ekologiska KRAV-märkta äpplen i Skåne, samtidigt som inköparna i handeln inte kunde hitta några svenska ekoäpplen alls. I andra fall fick vi veta att svensk ekologiska kycklingvingar var mycket efterfrågade i Kina, men att ingen svensk kycklingproducent hade nåtts av det budskapet”, säger Johan Cejie, VD för Moreganic Sourcing, i ett pressmeddelande.

Morganic Sourcing siktar på att matcha ekokonsumenter runt om i världen med produkter som antingen redan finns på marknaden eller som kan tas fram genom produktutveckling. Företaget kommer även att hjälpa svenska ekoföretag att hitta exportmarknader.

Morganic Sourcing förstärks nu med Helena Wistrand, som går in som partner. Hon arbetade tidigare med ansvar för förädlingsföretag och internationell handel på KRAV och är för närvarande föräldraledig.

”Jag ser verkligen fram emot att hjälpa fler ledande ekologiska lantbrukare och producenter att få avsättning för sina råvaror och produkter till rätt pris – i Sverige eller på intressanta exportmarknader. Det finns ett växande antal konsumenter över hela världen som efterfrågar mat som är bättre för både vår hälsa, djuren och planeten”, säger Helena Wistrand.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekologiskt Kina KRAV Moreganic Övrigt Personer

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK