Hemköp utökar sitt sortiment av ASC-certifierade produkter
Fiskdiskarna i närmare 40 av Hemköps butiker blir nu både MSC- och ASC-certifierade.
ASC är en internationell miljömärkning för hållbart odlade fisk- och skaldjursprodukter. 

2008 slutade Hemköp-butikerna att sälja fisk och skaldjur som fått rött ljus av WWF. Sedan 2013 är alla egna butikers fiskdiskar MSC-certifierade. Nu blir närmare 40 butiker både MSC- och ASC-certifierade, av franchisebutikerna ansluter sig hälften i ett första skede under våren.

”Att ha fiskdiskar som är MSC- och ASC-certifierade är en del av vårt arbete för hållbart fiske. Det tuffa målet nu är att all fisk och skaldjur hos Hemköp ska vara grönlistade till 2020. Målet är redan nått när det gäller det viltfångade i frysdisken och vi säkerställer nu alla delar för att nå målet”, säger Maria Nobel, hållbarhetschef på Hemköp, i ett pressmeddelande. 

Certifieringen av fiskdiskarna följs upp med ett ständigt förbättrat sortiment. Nyligen sågs sortimentet med rökt och gravad lax över, här säljer Hemköp endast dessa med ASC-märket.

”Vi tycker att det är oerhört glädjande att Hemköp genomför denna satsning på att utöka sitt sortiment av ASC-certifierade produkter. Det blir enklare för konsumenten att göra ett aktivt val som värnar om våra hav och vattendrag samt social och etisk välfärd,” säger Inger Melander, marknadschef ASC, norra Europa.

ASC är en internationell miljömärkning för hållbart odlade fisk- och skaldjursprodukter, som omfattar såväl miljö- som sociala aspekter. ASC-standarden stöds av WWF och certifierade produkter är automatiskt grönmarkerade i WWF:s Fiskguide.

MSC är en internationell organisation som arbetar för miljömärkning av fisk och skaldjur. Miljömärket visar att fisken kommer från livskraftiga bestånd och har fångats med låg inverkan på havsmiljön.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik Certifieringar & Kvalitetssäkringar Etiketter & Märkning Hemköp Kött-Fågel-Fisk Miljö Övrigt Skaldjur etc WWF

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK