Jordbruksverket får styrelse och ny generaldirektör
Christina Nordin tillträder som generaldirektör för Jordbruksverket den 16 april.

Christina Nordin har utsetts till ny generaldirektör för Jordbruksverket. Regeringen har också beslutat att Jordbruksverket ska ledas av en styrelse. 

Christina Nordin kommer närmast från Näringsdepartementet och tillträder som generaldirektör den 16 april. Hon har en bred bakgrund från bland annat internationell handel, beredskapsfrågor och näringslivsutveckling. Christina Nordin har också flera års erfarenhet av ledarskap inom staten, både från Regeringskansliet och från Jordbruksverket.

Regeringen har också fattat beslut om att Jordbruksverket ska ledas av en styrelse samt att det ska tillsättas en överdirektör som beräknas tillträda 1 juni 2018 och styrelsen 1 september 2018. Målet med att stärka ledningen med en styrelse och överdirektör är bland annat att säkerställa en balanserad resursfördelning mellan myndighetens verksamheter och ett effektivt genomförande av EU-stöden.

Jordbruksverket har till uppgift att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en ökad livsmedelsproduktion. Myndigheten har det övergripande ansvaret för genomförandet av EU:s gemensamma jordbrukspolitik och är förvaltande myndighet för Sveriges landsbygds- och fiskeprogram.

”Jag är mycket glad att Christina Nordin har tackat ja till uppdraget som generaldirektör. Med sin breda bakgrund tror jag att hon är rätt person att leda myndigheten i det fortsatta förändringsarbetet. Jordbruksverket är en viktig samhällsaktör och har stor betydelse för Sveriges företagare. Tillsammans med styrelse och överdirektör kommer Christina Nordin att ha goda förutsättningar att göra ett bra jobb med att leda en så pass komplex myndighet som Jordbruksverket", säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
EU Jordbruksverket Näringsdepartementet Personer Regeringen

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK