Fazer har gjort ett femårigt åtagande för Östersjön 
Fazer har gjort ett nytt femårigt åtagande till Baltic Sea Action Group, som ska bidra till att främja den ekologiska balansen i Östersjön.

Fazer har gjort ett nytt femårigt åtagande för Östersjön, som omfattar cirkulär ekonomi, hållbar spannmålsodling, vattenanvändning och Fazers eget materbjudande. Åtagandet görs till Baltic Sea Action Group (BSAG), som är en icke-vinstdrivande organisation som uppmuntrar samarbete mellan organisationer för att rädda Östersjön. Fazer har förbundit sig att utveckla sin produktion, sina verksamhetssätt och sitt materbjudande så att de bidrar till att främja den ekologiska balansen i Östersjön.

Christoph Vitzthum, VD och koncernchef för Fazer Group säger i ett pressmeddelande: 
”Vi kan göra skillnad genom matproduktionens olika skeden så att färre värdefulla näringsämnen hamnar i våra vatten. Ett exempel är våra principer för hållbart spannmål. De innehåller konkreta åtgärder för att undvika att näringsämnen kommer ut i vattnets kretslopp, istället för att vara kvar i åkern och gynna skörden. Vårt åtagande till Östersjön samlar våra olika åtgärder.” 

Ilkka Herlin, grundande medlem i BSAG, är glad över Fazers nya åtagande:  
”Fazer är en betydande branschaktör som genom sina åtgärder visar vägen även för andra. Det är viktigt, eftersom det inom matproduktionen finns enorma möjligheter att påverka både Östersjön och klimatsituationen. Vi är mycket glada över att Fazer har förbundit sig att utveckla hållbarheten inom matproduktionen genom långsiktigt samarbete.” 

Det nya åtagandet består av fyra delområden: cirkulär ekonomi, hållbar spannmålsodling, vattenanvändning samt en utveckling av Fazers materbjudande, som innebär att satsa på inhemska råvaror, utnyttja säsongerna, öka andelen vegetabiliskt, främja konsumtion av hållbart protein och minska matsvinnet. 

Åtagandet för Östersjön 2013-2017 resulterade i att Fazer minskade sin energiförbrukning med 14 procent per producerat ton åren och ökade andelen förnybar energi till 88 procent. I Finland, Sverige och Lettland används 100 procent förnybar energi. År 2017 färdigställdes principer för hållbar spannmålsodling. Ett ansvarsprogram har skapats för Fazer Kvarn, och Fazer Food Services uppmuntrar med hjälp av nya recept, nudging, kampanjer och vegomatskonceptet Wicked Rabbit matgästerna att öka andelen grönsaker. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Fazer Konsumentbeteende Kostvanor Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK