Framtidens mat dukas upp på Food Tech 2018 i Örebro
Alicja Domelid och Ronald Domelid är paret bakom e-handelsbutiken Ecoliving, som är ett av de sju pitchande företagen på Food Tech 2018.

På Food Tech 2018 samlas bolagen, investerarna och makthavarna i branschen för att utbyta idéer och lyssna på paneldebatter. Evenemanget arrangeras av Di Digital och Alfred Nobel Science Park och äger rum i Örebros konserthus den 14 mars.  

Evenemanget bjuder även på en pitchtävling där sju svenska startupbolag på foodtech-området ska presentera sin vision för framtidens mat. Tillsammans utser en jury och publiken vinnaren, som får en plats i Di Startup Tour under hösten. 

De deltagande företagen:
Nutrient: Forskar, utvecklar och tillverkar klimatsmarta proteiner baserade på gula ärtor och insekter. Målet är att ta tillvara på det som går till spillo i matindustrin för att tillverka mat på ett hållbart och cirkulärt. Grundades 2016. Finansiering: KTH Holding har investerat en icke-offentliggjord summa.

Lantfisk odlar tropiska sötvattensfiskar i ett slutet och till 100 procent återcirkulerande akvakultursystem. Systemet använder ingen antibiotika och ger inga utsläpp till naturen, däremot kan odlingsvattnet användas av jordbrukare. Grundades 2015. Finansiering: Har tagit in omkring 3,5 miljoner kronor i riskkapital.

Ecoliving säljer ekologiska, växtbaserade proteinalternativ till kött via e-handel. Företaget har lyckats odla quinoa på nordisk mark och siktar nu på att utveckla en korv och burgare baserad på quinoa. Grundades 2014. Finansiering: Eget kapital och crowdfunding på Fundedbyme.

Foodflow: Med produkten Stockfiller kan livsmedelsbutiker samla alla beställningar från sina externa leverantörer i ett och samma köp. Det ska förenkla kommunikationen och administrationen, öka kontrollen och översikten. Grundades 2015. Finansiering: Har tagit in omkring 16 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Nouvago Capital och Aggregate Media.

Deligates lösning hjälper matvarubutiker att hålla bättre koll på alla varors bäst-före-datum för att på så sätt minska matsvinnet och antalet arbetade timmar. Grundades 2015. Finansiering: Har tagit in knappt 1 miljon kronor i riskkapital.

Sios har utvecklat ett miniväxthus för kryddor och grönsaker, kopplad till en app som bland annat berättar när man behöver vattna. Med skandinavisk design ska produkterna bli en naturlig del av inredningen. Nu är målet att bygga en modulbaserad och skalbar version för stadsodling. Grundades 2016. Finansiering: Kundfinansiering, lån från Almi

Survey Party har en spårbarhetslösning som ger alla livsmedel och förpackningar en unik kod. Det förebygger förfalskningar och ger transparens i värdekedjan. Koden kan dessutom innehålla exempelvis allergiinformation på flera språk för att underlätta för kunderna. Grundades 2015. Finansiering: Egenfinansierade.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Foodtech Konferenser & Mässor Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK