Roots of Malmö har utsetts till Årets smakutvecklare
Roots of Malmö är Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2018. (Bild Roots of Malmö)

Kombucha-tillverkaren Roots of Malmö har utsetts till Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen 2018. Priset delades ut på White Guide-galan den 5 mars.

Priset Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under en längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Årets vinnare är Roots of Malmö som tillverkar och säljer drycken kombucha, som i grunden är fermenterat te. 

”Det var ett sant nöje att få dela ut priset Årets smakutvecklare till Roots of Malmö. Det är helt uppenbart att det är ett passionerat gäng som verkligen älskar sin produkt och drivs av att få utveckla nya spännande och utmanande smaker. Jag ser fram emot att följa deras fortsatta resa och framgångar”, säger Anders Canemyr, tf VD Livsmedelsföretagen, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:
"För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi."

Livsmedelsföretagens podcast Feeder var på plats på prisutdelningen och fick en intervju med Matthias Lehner, en av grundarna av Roots of Malmö. I intervjun berättar Matthias bland annat om deras stora passion för nya smaker, det växande intresset för fermenterade livsmedel och hur det är att starta igång ett livsmedelsföretag i Sverige. (Här kan du lyssna på intervjun)

White Guides tidning White PAPER har också gjort en intervju med Roots of Malmö, som du kan läsa här 

Bakom priset Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen står Livsmedelsföretagen och White Guide. Tidigare år har priset tilldelats Findus (2014), Wapnö Gård (2015), Scandinavian Organics (2016) och Sorunda Korvfabrik (2017). 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Drycker Kaffe/Te Livsmedelsföretagen Övrigt White Guide

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK