Findus och Foodimpex går in som delägare i Toppfrys
Findus och Foodimpex International går in som delägare i Toppfrys, som fryser in svenskodlade ärter och bär. (Bild Findus)

”Genom vårt partnerskap får vi möjlighet att tillgodose den växande efterfrågan som finns på våra ärter”, säger Peter Odemark, Findus AB.

Findus och Foodimpex International blir delägare i Toppfrys. De nya ägarna går in med ett kapitaltillskott och har som mål att vidareutveckla Toppfrys.

”Jag är väldigt glad över att vi funnit en framtidsinriktad plan för Toppfrys. En lösning som gör att vi tillsammans med våra viktigaste kunder säkrat goda förutsättningar för ett hållbart jordbruk och varaktig framställning av livsmedel med hög kvalitet på orten”, säger Joakim Bratell, VD och ägare för Toppfrys, i ett pressmeddelande.

I samband med kapitaltillskottet säljer befintliga ägarna Thore Johansson, Jan Wagnervik och Peter Jakobsson sina respektive andelar och avvecklar därmed helt sitt engagemang i bolaget.

”Vi är övertygade om att vi nu funnit en lösning som är bäst för bolaget, kunderna och det lokala samhällets framtid. Toppfrys är känt för sina högkvalitativa frysta svenska grönsaker. Genom överenskommelsen tar de nya ägarna med sig resurser och kompetens som kommer stärka Toppfrys möjligheter att även i framtiden överträffa marknadens förväntningar”, säger Thore Johansson, Jan Wagnervik och Peter Jakobsson i en kommentar.

De nya delägarna Findus och Foodimpex International AB har som mål att vidareutveckla Toppfrys. Genom ökad finansiering och kunskap är förhoppningen att detta ska bidra till fler arbetstillfällen och en ökad försäljning av svenska grönsaker.

”Genom vårt partnerskap får vi möjlighet att tillgodose den växande efterfrågan som finns på våra ärter, samtidigt som vi kan bibehålla samma höga kvalitet. Tillsammans kan vi leva upp till våra kunders och svenska konsumenters önskan om en hållbar lokal produktion av svenska ärter och grönsaker med möjligheten att expandera verksamheten på sikt”, säger Peter Odemark, Findus AB.

”Samarbetet mellan Foodimpex och Toppfrys är oerhört starkt och har pågått i över 40 år. Att Foodimpex nu blir en av delägarna i Toppfrys gör att samarbetet förstärks ytterligare och säkerställer leveranser till svensk dagligvaruhandel och på viktiga exportmarknader långsiktigt”, säger Markus Wallentin, VD för Foodimpex International AB.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Djupfryst Findus Foodimpex Frukt & Grönt Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Toppfrys

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK