Sveriges bästa restauranger korade på White Guide 2018
Vinnarna i White Guide 2018. (Bild Markus Crépin Sundström)

Sveriges bästa restauranger har korats på White Guide 2018. Årets Bästa Restaurang blev nyöppnade Frantzén i Stockholm, som även stod för Bästa Serviceupplevelse.

Årets Stjänskott blev Ichi, Stockholm, medan priset Årets Banbrytare tilldelades Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm. Årets Merroir Award gick till Frida Ronges restauranger Unn och Tak i Stockholm. Terroir Award tilldelades SAV i Tygelsjö utanför Malmö och Volt i Stockholm stod för andra året i rad för Årets Hållbara Gastronomi. Årets Dryckesupplevelse gick till den lilla vinbaren Folii i Stockholm medan Årets Hjärtekrog tilldelades Björn Perssons krog Familjen i Göteborg.

Nytt för i år är priset Årets Ljudmiljö i Stockholm som gick till Taverna Brillo samt att staden Falkenberg tilldelades priset Årets Värt en Resa. Det med motivationen att entusiastiska matentreprenörer gjort staden till en spännande matdestination.

”Den svenska matkulturen har utvecklats snabbt de senaste åren – de krogar som inte hänger med kommer ofelbart att halka ner på listorna. Vi ser också med glädje att allt fler krogar är föredömen i samhället när det gäller ekologi, hållbarhet och återbruk”, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide, i ett pressmeddelande.

”Gastronomiskt togs kanske inga gigantiska steg framåt i krog-Sverige under det gångna året. Men restaurangkulturen har utvecklats på flera fronter, delvis de sociala krogarna, där Sverige är en av de roligaste krognationerna att gå ut och äta i idag. Med nyöppnade Frantzén har vi också fått en fine dining-krog i absolut världsklass.”, säger Lars Peder Hedberg, White Guides publisher.

2018 års priser och utnämningar hittar du här.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Restauranger & Storkök White Guide

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK