Skånemejerier lanserar laktosfritt i hela Sverige
Skånemejeriers laktosfria sortiment lanseras nu i hela landet.

Skånemejerier lanserar under våren sitt laktosfria MåVäl-sortiment i hela Sverige. Samtidigt blir färgskalan på förpackningarna densamma som i övriga landet.

”Vi märker att frågan om matens ursprung är väldigt viktig för många konsumenter. Vi blir den enda nationella aktören som enbart har svensk mjölkråvara i vårt laktosfria sortiment. Därför hoppas vi att MåVäl-sortimentet blir ett uppskattat alternativ på fler platser än hemma i Skåne”, säger Charlotte Westergren, som är ansvarig för Skånemejeriers laktosfria sortiment, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har visat en kraftig ökning i konsumtionen av laktosfria mejeriprodukter. En möjlig anledning är att de laktosfria produkterna i dag är så bra att hela hushållet väljer att gå över till laktosfritt, även om bara en familjemedlem är laktosintolerant.

I Skåne har mjölkförpackningarna traditionellt haft en annan färgskala än i resten av Sverige. Mellan-mjölken är blå – i resten av landet grön. Lättmjölken är röd – i resten av landet blå. Standardmjölken är orange – i resten av landet röd. Nu ändrar Skånemejerier sina laktosfria förpackningar så att färgskalan för MåVäl-sortimentet blir samma som i övriga landet. 

”Vi har fått en del kommentarer från skånska konsumenter som tycker att vi kunde behållit de gamla färgerna, men vi ändrar för att göra det enkelt för konsumenter i hela landet att hitta i mejerihyllan. Och det är ju trots allt insidan som räknas”, säger Charlotte Westergren. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Laktosfritt Mejeriprodukter Skånemejerier

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK