Nu får även den svenska nubben en lägre alkoholhalt
Nu har trenden med lägre alkoholhalt även nått snapsen. Lagom Kryddat Brännvin, t.v.  och Vinfabrikens EKO Snaps har båda 25 procents alkoholhalt och säljs i 50 cl-flaskor.

De senaste åren har trenden med drycker, som innehåller en lägre alkoholhalt, vuxit sig allt starkare, speciellt inom vin och öl. Nu har trenden även nått den klassiska svenska snapsen. 

Under februari lanserade Pernod Ricard Lagom Kryddat Brännvin, en ekologisk snaps med en alkoholhalt på 25 procent, i Systembolagets beställningssortiment. Smaken beskrivs som klassisk: ”En fräsch smak av dill följt av en rund och fyllig ton av kummin som avslutas med en förnimmelse av fänkål och fatkaraktär”. 

”Snaps är en oerhört traditionsenlig dryck. Dess kryddiga smakprofil och höga alkoholhalt är hedersgäst vid varje svensk högtid. Vi ville skapa ett helt nytt brännvin som följer den klassiska smakpaletten men som samtidigt möter den stigande efterfrågan på ekologiska dryckesalternativ med lägre alkoholhalt. Där och då föddes idén till Lagom Kryddat Brännvin”, säger Nicklas Sandström, affärsutvecklare på Pernod Ricard Sverige, i ett pressmeddelande.

Från och med den 1 mars finns också Vinfabrikens EKO Snaps med 25 procents alkoholhalt på Systembolaget. Även den är ekologisk och har en klassisk kryddning av dill, fänkål och kummin. Snapsen tillverkas på Västgötaslätten

”Det finns mängder av anledningar till att välja en snaps med lägre alkohol, från att man vill minska alkoholmängden och kalorierna, till att många faktiskt föredrar en mindre spritig snaps. När eldigheten minskar blir också smaken på snapskryddorna mer framträdande”, säger Mattias Johannesson, som är produktansvarig på Vinfabriken. 

Lagom Kryddat Brännvin och Vinfabrikens EKO Snaps finns båda i flaskor på 50 cl och kostar 189 kronor. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-03-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Alkohol Drycker Dryckesförpackningar Ekologiskt Övrigt Systembolaget

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK