Den växtbaserade danska färsen kommer till Sverige
Den köttfärsliknande, växtbaserade färsen från Naturli´ Foods finns snart i Netto Sveriges butiker.

Den växtbaserade färsen från Orkla-ägda Naturli´ Foods har gjort stor succé i Danmark. Nu blir Netto först i Sverige med att sälja den köttfärsliknande veganska färsen.

Naturli´färs uppges smaka som köttfärs, se ut som köttfärs och kunna tillagas på samma sätt som köttfärs. Den har till och med en rödaktig köttfärg, som kommer från rödbeta.  

”Många människor älskar kött, men de vet också att det är bättre för både oss och miljön om vi minskar vår köttkonsumtion. Människor har accepterat att ha köttfria dagar, och vi har löst ett viktigt behov, genom att utveckla en 100 procent växtbaserad produkt som kan ersätta malet nötkött. Vårt syfte var att utveckla en växtbaserad version av malet nötkött som får det att vattnas i munnen – även om du är köttälskare”, säger Henrik Lund, chef för Naturli' Foods, i ett pressmeddelande.

”Vi vet att många människor vill ha växtbaserad mat istället för kött på tallriken, men man vill inte kompromissa med smaken eller göra exempelvis en lasagne utan kött. Detta innebär att smaksättningen har haft högsta prioritet och att växtbaserat ´kött´ måste vara lätt att köpa och inte vara för dyrt.”

Naturli´färs görs av soja, vatten, kokosolja, vetegluten, mandel, karljohansvamp, tomat, stärkelse, färg från rödbeta samt smak- och konsistensgivande tillsatser. Den är producerad och förpackad i Danmark i en förpackning av minst 50 procent återvunnen plast. 

Från och med den 5 mars kommer Naturli´färs att finnas i Netto Sveriges butiker.

”Vi har legat i förhandlingar med Naturli' Foods och är mycket glada över att få vara först ut på den svenska marknaden med denna sensationella produkt. Ett stort plus är att även förpackningen består till stora delar av återvunnen plats och att vi kan hjälpa till att minska koldioxidutsläppet”, säger Jan Richter, inköpsdirektör på Netto Sverige.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Charkuteri & pålägg Konsumentbeteende Kostvanor Netto Orkla Övrigt Plast Plastförpackningar Vegetariskt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK