Hemköp räddar mat genom samarbete med matsvinnsapp
Genom Hemköps samarbete med matsvinnsappen Karma går det att köpa färdigrätter med kort hållbarhet till nedsatt pris i butikerna. 

Hemköp inleder ett samarbete med matsvinnsappen Karma för att minska matsvinnet i butikerna. Först ut är Hemköp Skanstull och Hemköp Sabis Fältöversten i Stockholm.
Karma är en app, som hjälper matbutiker och restauranger att minska sitt matsvinn. Bra mat med kort hållbarhet säljs genom appen till ett nedsatt pris. Det är främst färdigrätter som kommer att ”räddas" via appen men även andra färskvaror som mejeriprodukter, kött, frukt och grönsaker.


”Ingen mat, som går att äta, ska behöva kastas. Det finns flera sätt att undvika att behöva slänga mat, som fortfarande går att äta. Ett bra sätt är att handla och äta mat så nära bäst före-datumet som möjligt. Genom samarbetet med Karma förenklar vi nu för våra kunder att göra en insats för miljön och samtidigt äta god mat. Tillsammans minskar vi matsvinnet,” säger Maria Nobel, hållbarhetschef på Hemköp, i ett pressmeddelande.

Att minska matsvinnet är en av de viktigaste och mest prioriterade frågorna för Hemköp, som under 2017 skänkte över 50 ton mat, som annars skulle ha slängts, till behövande. Butikerna arbetar med att optimera sina inköp och mat nära bäst före-datumet sätts ofta ned i pris. 

”Vi är imponerade av hur Hemköp arbetar med miljö och hållbarhet i deras butiker och det känns väldigt roligt att de valt att samarbeta med Karma för att minska matsvinnet ytterligare”, säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och medgrundare av Karma.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik Hemköp Karma Matsvinn Övrigt Restauranger & Storkök

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK