Årets hållbara restauranger nominerade av White Guide
De nominerade till Årets Hållbara Gastronomi 2018: Eco by Strandnära, Kalf & Hansen, Restaurang Volt samt Lilla Bjers Gårdskrog

Fyra restauranger har nominerats till Årets Hållbara Gastronomi. Priset, som premierar en tydlig strävan för en hållbar utveckling, delas ut av White Guide och KRAV.
Årets Hållbara Gastronomi premierar en restaurang, som förenar en stor måltidsupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i den egna verksamheten och i bakomliggande led. För dem är ekologiska råvaror en viktig grund för en hållbar utveckling, skriver White Guide i ett pressmeddelande. 


Nominerade till Året Hållbara Gastronomi 2018 är:
Kalf & Hansen, Stockholm
Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
Eco by StrandNära, Mörbylånga
Restaurang Volt, Stockholm

”Varje år är det lika glädjande att uppleva hur restaurangerna tar arbetet med ekologi, hållbarhet och återvinning på större och större allvar. Även symbolvärdet är enormt viktigt eftersom kockarna och krögarna på dessa krogar är förebilder för andra i branschen – och i högsta grad för sina gäster och annan matroad allmänhet”, säger Mikael Mölstad, en av grundarna till White Guide.

”Det finns två tydliga trender, som går hand i hand med det här priset: Att allt fler väljer att äta ute och en ökad medvetenhet om vad som ligger på tallriken. De KRAV-certifierade restaurangerna är drivande, när det gäller att erbjuda gästerna en hållbar matupplevelse. Det gör det lättare för gästen att göra ett medvetet val av restaurang – vilket vi vill uppmuntra!” säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

Priset delas ut i samarbete med KRAV på White Guide-galan den 5 mars i Stadshuset, Stockholm.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
KRAV Övrigt Restauranger & Storkök White Guide

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK