Sveriges första Eataly öppnar snart i Stockholm
Den 17 februari öppnar Eataly Stockholm.

Den 17 februari öppnar Eataly på Biblioteksgatan i centrala Stockholm. Eataly Stockholm omfattar närmare 3.000 kvm saluhall, restauranger, barer, café och skola.

Den 3.000 kvm stora saluhallen inrymmer tre restauranger, som erbjuder allt från napolitansk pizza till handgjord pasta och en rad traditionella rätter, en italiensk kaffebar samt en choklad- och glassbar. Saluhallen kommer att inkludera närmare 1.000 italienska produkter, som olivolja och pasta, men även färskvaror som ostar, charkuterier, kött, fisk, skaldjur, frukt, grönsaker och ett lokalt mejerisortiment. Allt Eatalys bröd bakas dagligen på plats i en vedeldad ugn. På Eataly finns även en ”La Scuola” som erbjuder kurser och evenemang om italiensk matkultur för såväl barn som vuxna. 

Eatalys grundfilosofi är att kombinera en levande marknadsplats med restauranger, saluhall och utbildning. Företaget lägger också stort fokus på lokala producenter, som bidrar med färska råvaror och ingredienser som ett komplement till de italienska produkterna. Sedan den första Eataly öppnades i Turin 2007, har filosofin spridit sig till fler än 12 länder och Eataly Stockholm blir den 40:e saluhallen. 

Eatalys grundare Oscar Farinettis filosofi ”äta, handla, lära” är fortfarande hörnstenar i Eatalys verksamhet. En tradition är att dedikera alla saluhallar runt om i världen till ett immateriellt värde. Eataly Stockholm är tillägnat broar. När Oscar Farinetti först besökte Stockholm, slogs han av allt vatten som omgärdar staden och framför allt broarna som binder den samman.

”Stockholm är grundat på 14 öar och binds samman av 57 broar. På Eataly älskar vi öar, men det är framför allt broarna som binder oss samman”, avslutar Oscar Farinetti.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik Övrigt Restauranger & Storkök Skolor & Utbildningar

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK