ICA öppnar e-handelslager för lösplock i Johanneshov
ICA kommer att starta ett centralt e-handelslager för lösplock i Johanneshov under året. (Bild Jessica Gow/TT)

För att öka effektiviteten och förbättra servicen kommer ICA Sverige senast under tredje kvartalet 2018 att erbjuda ICA-handlarna en tilläggstjänst med plock och leverans via ett centralt e-handelslager i Johanneshov. 
Lagret kommer att hålla öppet sju dagar i veckan och erbjuda cirka 12.000 dagligvaror samt ytterligare produkter inom hem och fritid. Utkörning kommer att ske med egna bilar med två-timmars leveransfönster hela veckan mellan klockan 7.00 och 22.00. Lagret kan serva större delen av Mälardalen när det är fullt bemannat.


”I Stockholm är e-handeln nu så pass stor att tiden är mogen för att erbjuda butikerna centralt plock och leverans. Vi vet att många butiker känner att de inte har plats och tid att sköta plocket i butiken och med den här lösningen kan vi också ge ett förbättrat kunderbjudande med generösa utkörningstider som vi vet efterfrågas av många kunder i Stockholm”, säger Anders Svensson, VD ICA Sverige.

Totalt ökade ICA:s online-försäljning under 2017 med 50 procent jämfört med 2016 och uppgick till drygt 1,2 miljarder kronor. Vid utgången av 2017 var mer än 200 butiker anslutna till ICA:s e-handel och drygt 570 butiker erbjöd ICA:s matkasse.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik e-handel ICA Lager Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK