Arla ökar satsningen på ekologiskt i Storbritannien
Arla startar samarbete med Yeo Valley som är Storbritanniens ledande varumärke för ekologiska mejeriprodukter. 

Arla satsar på en ökad försäljning av ekologiskt i Storbritannien genom ett partnerskap med Yeo Valley, det ledande brittiska varumärket för ekologiska mejeriprodukter. 
Genom ett licensavtal får Arla rätten att använda varumärket Yeo Valley för mjölk, smör, bredbart och ost på den brittiska marknaden.


”Potentialen för ekologiska mejeriprodukter i Storbritannien är betydande, och vår investering genom detta licensavtal med Yeo Valley ger oss möjlighet att erbjuda kunderna bra produkter till attraktiva priser. Vår ambition är att uppmuntra kunder i Storbritannien att byta från konventionell till ekologisk mjölk, smör och ost. Vi vill driva den övergripande tillväxten för ekologiska mejeriprodukter”, kommenterar Peter Giørtz-Carlsen, Arlas Europa-chef. 

För närvarande är endast 4 procent av den mjölk som säljs i Storbritannien ekologisk. Detta kan jämföras med 16 procent i Sverige, 29 procent i Danmark och 10 procent i Tyskland. 

”Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och har drivit och utökat försäljningen av ekologiska produkter på våra europeiska kärnmarknader under det senaste decenniet. Nu tar vi ett tydligt steg för att göra ekologiska mejeriprodukter mer tillgängliga för brittiska konsumenter. Vi tror att ekomjölk har en nyckelroll att spela eftersom konsumenterna gör allt mer medvetna val”, säger Peter Giørtz-Carlsen.

Yeo Valley yoghurt, glass, grädde och desserter kommer även fortsättningsvis att drivas självständigt genom Yeo Valley Group, som ägs av familjen Mead

"Bondeägda Arla passar väl ihop med de värderingar och den etiska grundsyn som varumärket Yeo Valley bygger på. Vi har en långsiktig ambition att driva ekologisk mejerinäring i Storbritannien", säger Tim Mead, ekologisk lantbrukare och förvaltare i i familjeföretaget. 

Affärsuppgörelsen avslutas efter godkännande från UK Competition and Markets Authority.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Arla Ekologiskt Mejeriprodukter Övrigt Samarbete/Partnerskap Storbritannien

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK