Ny innovationstävling för hållbara matlösningar
Innovationstävlingen The Green Idea avgörs 10-11 februari i Norrskens lokaler i fd Spårvagnshallarna, Stockholm.

Den 10-11 februari genomförs för första gången The Green Idea, en innovationstävling med fokus på miljömässigt hållbara lösningar inom mat, konsumtion och energi. 
Målgruppen är unga entreprenörer, utvecklare, studenter och människor med intresse för entreprenörskap och hållbarhet. Under ett sk hackathon, som pågår i 24 timmar, ska deltagarna skapa och utveckla affärskoncept och pitcha sina idéer inför en jury.


Vinnaren erbjuds mentorskap och stöd att förverkliga idén. Evenemanget ska fungera som en språngbräda för nya gröna företag och resultera i minst ett bestående företag.

”Lärdomarna från innovationsprocessen kan förhoppningsvis också bidra till att bygga en accelerator för gröna skalbara företag”, säger initiativtagaren Fredrik Hagenius i ett pressmeddelande.

Anders Walls Stiftelse bidrar ekonomiskt till genomförandet av The Green Idea. 

”Vi tycker detta är ett utmärkt initiativ som ligger helt i linje med vårt syfte att främja såväl miljöengagemang som ungt entreprenörskap. Vi behöver nya kreativa företag inom miljöområdet och det är förstås extra roligt att en av våra tidigare stipendiater står bakom evenemanget”, säger stiftelsens ordförande Anders Wall. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Innovation Livsmedel Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK