Klimatsmart tygpåse nu på Systembolaget och ICA
Reused Remades slitstarka tygpåsar tillverkas av hotellakan som annars skulle ha kasserats.

Reused Remade vill minska användningen av plastkassar i samhället. Deras klimatsmarta tygpåsar tillverkade av gamla hotellakan finns nu på Systembolaget och ICA. 
Idén är enkel. Reused Remade tar vara på högkvalitativa hotellakan, som redan har tjänat sitt syfte och up-cyclar dem till klimatsmarta tygpåsar. Volymerna är stora, lågt räknat kasseras mer än 200 ton hotellakan i Sverige årligen. 


”Att vi i Sverige idag konsumerar närmare 1,3 miljarder plastpåsar varje år har en mycket negativ miljöpåverkan och vårt företag arbetar aktivt med att försöka vända den trenden genom att erbjuda ett alternativ till plastpåsen. Våra tygpåsar är miljövänliga, funktionella och snygga att bära. De är dessutom slitstarka och testade för att klara över 25 000 lyft, säger Josephine Alhanko, grundare av Reused Remade, i ett pressmeddelande.
 
Den 1 juni förra året infördes en ny förordning som innebär att butiker och klädkedjor måste upplysa kunderna om den negativa klimatpåverkan plastpåsar har i syfte att minska förbrukningen av plast.
 
”Vad många inte känner till är att en nytillverkad tygpåse måste användas upp till 400 gånger för att hamna på samma miljöpåverkande nivå som en miljövänligare plastpåse. Det är här våra tygpåsar skiljer sig från andra – vi förlänger livslängden på redan producerad textil och sparar genom det på jordens resurser genom att nytt tyg inte behöver produceras, säger Pia Walter, grundare av Reused Remade.
 
Systembolaget var först med att sälja tygpåsarna för dryck i 80 butiker den 1 december 2017. Nu kommer tygpåsarna även på ICA. Tygpåsarna finns även till försäljning via en e-handelssida.

Reused Remade grundades 2016 av skådespelerskan Josephine Alhanko och civilekonomen Pia Walter.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Återvinning ICA Övrigt Systembolaget

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK