Coop hållbarhetsmärker sina manuella fiskdiskar
Coop har miljömärkt de manuella fiskdiskarna i 135 av sina butiker. 

Under 2017 genomförde Coop ett omfattande kvalitetsarbete för att hållbarhetsmärka sina fiskdiskar i Sverige. Totalt har 135 stycken fiskdiskar, från Kiruna i norr till Simrishamn i söder, blivit certifierade enligt kraven från MSC och ASC

I Coops Matometer, Sveriges största undersökning av vad svenskarna äter, uppger 45 procent av de tillfrågade att de alltid eller ofta tittar efter miljö- eller hållbarhetsmärkningar när de köper fisk.

”Vi vill att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att de gör ansvarsfulla val när de köper fisk i våra butiker. Genom certifieringen av våra manuella fiskdiskar underlättar vi för kunden att välja schysst fisk som kommer från hållbara bestånd”, säger Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg med ansvar för fisk på Coop, i ett pressmeddelande.

I de manuella fiskdiskarna har nu de MSC- och ASC-certifierade produkterna märkts upp med särskilda skyltar. Certifieringen innebär att fisken enbart kommer från hållbara fiskbestånd som inte hotas av utfiskning eller har odlats under ansvarsfulla förhållanden och går att spåra hela vägen tillbaka till ett hållbart och ansvarsfullt fiske.

”Vi är mycket glada att Coop valt att certifiera sina fiskdiskar, så att alla får chans att välja miljömärkta fiskar och skaldjur. Idag känner över hälften av svenskarna till MSC:s miljömärke och nu hoppas vi på att ännu fler får upp ögonen för det, säger Minna Epps, chef för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik Certifieringar & Kvalitetssäkringar Coop Etiketter & Märkning Kött-Fågel-Fisk Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK