Hemköp möter vegoboomen med över 100 nya varor 
Konceptet ”Variera med vego” kommer att utvidgas till fler Hemköpbutiker under året.

Hemköp ökade försäljningen av vegetariskt med 23 procent under 2017. Bakom ökningen ligger konceptet ”Variera med vego” och ett breddat sortiment.
Under 2017 lanserades 100 nya vegetariska varor på Hemköp och ännu fler nylanseringar planeras under 2018. Samtidigt flyttar de vegetariska produkterna från undanskymda egna diskar till att ligga på bästa plats i butiken. 


Intresset för vegetarisk mat är störst i storstäderna, men efterfrågan ökar i alla Hemköps 190 butiker. Mest vegetarisk mat säljer Hemköp Hornstull på Södermalm i Stockholm följt av Hemköp i Skarpnäck. Högst ökning har Hemköp Hässelby Strand som ökat sin vegetariska försäljning med närmare 500 procent från 2016 till 2017. 

”Vi har det senaste året gjort en rejäl satsning på vegetarisk mat och placerat varorna på bästa plats i butiken, det har helt klart gett effekt. Vi har i hög grad medvetna kunder och när vi nyöppnade butiken inför 2016 var det en av de mest efterfrågade förändringarna, att vi tydligare skulle lyfta vegetariska varor”, säger Tomas Lindborg, handlare på Hemköp i Hässelby Strand, i ett pressmeddelande.

I höstas lanserade Hemköp konceptet ”Variera med vego” i ett tjugotal butiker. Vegetariska alternativ placerades bredvid motsvarande köttvara tillsammans med tydlig skyltning och receptförslag. En försäljningsökning med 40 procent för de dubbellagda varorna visar att inspiration och vägledning till mer hållbara val i butik ökar andelen vego. Initiativet kommer till fler butiker under året. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Butik Hemköp Övrigt Vegetariskt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK