Nordic Sugar vill samla sin svenska produktion i Örtofta
Katarina Silfversparre är VD i Nordic Sugar AB.

Mot bakgrund av de förändrade villkoren på den europeiska sockermarknaden har Nordic Sugar gjort en översyn av sin företagsstruktur i Sverige. Den visar att omfattande besparingar och effektiviseringar kan uppnås om den svenska produktionen samlas på sockerfabriken i Örtofta. Nordic Sugar kommer därför att ansöka om bygg- och miljötillstånd för en planerad ändring av produktionen i Örtofta. Formellt beslut om en flyttning av all verksamhet i Arlöv har ännu inte fattats.
 
Nordic Sugar planerar att investera cirka 1 miljard kronor i fabriken i Örtofta under de kommande fyra åren. Under dessa år startar en övergångsperiod när produktionen på fabriken i Arlöv fortsätter. 
 
Katarina Silfversparre, VD Nordic Sugar AB, säger i ett pressmeddelande:
 
”Med de planerade åtgärderna bygger vi både en stark svensk framtidsanpassad produktionsstruktur och, i kombination med vår breda palett av produkter med hög kvalitet och service, stärker vi vår konkurrenskraft.” 
 
”En konsolidering kommer att betyda en minskning av antalet medarbetare i Sverige. Vår ambition är att hantera en stängning av fabriken i Arlöv med intern rörlighet och naturlig avgång.”

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Nordic Sugar Övrigt Socker/Sötningsmedel

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK