Växjö en av grundarna av europeiskt ekonätverk 
Nätverket ska främja ekologiskt jordbruk, ekologisk matproduktion och konsumtion av ekologisk mat. (Bild Växjö kommun)

Övriga medlemmar i Organic Cities Network Europe är Paris, Wien, Nürnberg, Corrence, Porec och Seeham samt organisationen Città del bio i Italien.
Syftet med nätverket är att främja ekologiskt jordbruk, ekologisk matproduktion och konsumtion av ekologisk mat. Målet är god, hälsosam, ekologisk mat för regionernas invånare.


Nätverket kommer ha ett kontor i Bryssel som ska samköra olika städers arbete men också jobba för att organisationen ska påverka politiken, genom faktaunderlag och information. Första året är det Nürnberg som står för ordförandeskapet i nätverket.

Magnus P Wåhlin (MP), andre vice ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott, är Växjö kommuns representant i nätverket:
”Vi ska utbyta erfarenheter och sprida goda exempel. Växjö kommun har högt ställda mål kring maten och har kommit en bra bit på vägen, men här kan vi ta del av vad andra gör. Det kan till exempel handla om att nå våra mål kring Växjöbornas konsumtion och hur vi kan jobba mer tillsammans med våra invånare. Där kan vi lära oss mycket av hur andra gjort”, säger Magnus P Wåhlin i ett pressmeddelande

Att Växjö kommun finns med bland de sju städerna beror bland annat på utmärkelsen Green Leaf Award 2018 som Växjö tilldelats och det årliga evenemanget MAT som väckt stort intresse i Europa.

”Vi kan vänta oss besök från de andra städerna under MAT-mässan i höst”, säger Magnus P Wåhlin.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekologiskt Konferenser & Mässor Kostvanor Övrigt Samarbete/Partnerskap

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK