Fortsatt tillväxt för  näthandeln med livsmedel
Livsmedelsförsäljningen på nätet ökade med 23 procent under fjärde kvartalet 2017, enligt D-food Index. (Bild Axfood)

Under fjärde kvartalet 2017 ökade näthandeln med livsmedel med 23 procent jämfört med fjärde kvartalet 2016, enligt D-food Index. Försäljningen av lösplock ökade med 42 procent, medan middagslösningar minskade med 7 procent. Sett till helåret 2017 ökade mataktörernas nätförsäljning med 19 procent. Detta var lägre än helårsprognosen om 30 procent och beror främst på en svagare utveckling än väntat för middagslösningar.

”Det fjärde kvartalet är höjdpunkten på handelsåret och kulminerar för dagligvaruhandlarna med jul och nyår. Särskilt julhandeln omgärdas av vanor, alltifrån vad som ska stå på julbordet till var man handlar varorna någonstans. Att vi nu ser årets starkaste tillväxttakt just under det fjärde kvartalet är talande för den förändring som har skett och att konsumenterna tagit näthandeln till sig”, säger Malin Winbom, tf VD på Svensk Digital Handel, i ett pressmeddelande.

”När det kommer till 2018 tror jag att vi kommer att få se en fortsatt stark e-handelstillväxt. Det finns fortfarande en enorm tillväxtpotential i nya konsumenter men även i att redan digitala konsumenter flyttar över en större del av sin livsmedelskonsumtion till nätet.”

D-food Index är en återkommande kvartalsrapport från Svensk Digital Handel om livsmedelsförsäljningen över nätet. Rapporten tas fram i samarbete med HUI Research som ansvarar för insamling och kvalitetssäkring av data.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-02-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
e-handel Livsmedel Övrigt Svensk Digital Handel Undersökningar/Rapporter

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK