Hemköp lanserar Bröggd – ett öl bryggt på brödsvinn
Bröggd bryggs på brödsvinn från Dafgårds av Qvänum bryggeri.

Sju Hemköpbutiker blir först med det ekologiska ölet Bröggd som bryggs på brödsvinn av Qvänum bryggeri i samarbete med det internationella ölvarumärket Toast. 
Hemköp och matsvinnsexperten Tristram Stuart, som initierat svinnölet Toast i England, tar nu ölet till Sverige. Stockholm och Lidköping är först ut och ambitionen är fler städer under året.


”Vi välkomnar initiativ som kan förnya vårt sortiment samtidigt som vi tar tillvara på råvaror som annars skulle ha kasserats. Öl bryggt på bröd är ett första steg och vi hoppas att fler leverantörer hakar på inom olika områden. Tillsammans minskar vi matsvinnet inom dagligvarubranschen”, säger Sven Skarlöv, försäljningschef på Hemköp.

Bröggd bryggs på brödrester från Dafgårds av Qvänum bryggeri. Ölet började säljas den 30 januari i Stockholmsbutikerna Hemköp City, Mariahallen, Torsplan, Skanstull och Hornstull. Lokalt runt bryggeriet säljer även Hemköp i Lidköping och Grästorp ölet. En krona per såld flaska går till Feedback, en välgörenhetsorganisation som bekämpar globalt matsvinn.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-01-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bröd och kakor Bryggeri Drycker Dryckesförpackningar Hemköp Matsvinn Övrigt Storbritannien

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK