Organic Sweden tar svenska ekoföretag på export
Under första delen av 2018 lämnar KRAV över sitt exportarbete till Organic Sweden. Till höger Organic Swedens VD Charlotte Bladh Andre.

KRAV och Organic Sweden har ingått ett samarbetsavtal för att arbeta mer effektivt med exporten av ekologiska och KRAV-märkta livsmedel. De båda organisationerna har länge jobbat med att främja exporten på var sitt håll. KRAV har byggt upp en närvaro på tre stora internationella mässor medan Organic Sweden bland annat har arbetat för att samla branschen kring en gemensam exportstrategi. 

Förändringen gör att de livsmedelsföretag som exporterar KRAV-märkta och ekologiska livsmedel nu får en tydlig aktör att förhålla sig till istället för två. Samtidigt tar Organic Sweden över KRAVs arbete med att genomföra mässorna Nordic Organic Food Fair i Malmö, Biofach i Nürnberg och NOPA i Hongkong.

”KRAV och Organic Sweden har ett gott och nära samarbete sedan länge. Nu renodlar vi våra roller för att kunna ge fler företag support med att nå ut med sina ekologiska och KRAV-märkta produkter. Vi ska fortsätta närvaron på viktiga internationella mässor och bygga upp kontaktnäten med kunder och kanaler på prioriterade marknader”, säger Charlotte Bladh Andre, VD Organic Sweden, i ett pressmeddelande.

Under första delen av 2018 kommer KRAV att lämna över sitt exportarbete till Organic Sweden, framför allt för att få arbetet med de internationella mässorna att fortsätta i snabb takt. Organic Sweden kommer även fortsätta samarbetet med Business Sweden som nyligen fått regeringens uppdrag att stödja exporten av svenska ekologiska livsmedel.

”Från KRAVs sida är vi angelägna om att hitta gemensamma former i branschen som gagnar de KRAV-märkta och ekologiska företagen, och att arbetet drivs av de aktörer som är bäst lämpade. Detta är ett utmärkt exempel, där det tidigare varit otydligt vem som haft ansvar för vad – nu tar vi bort dessa frågetecken”, säger Anita Falkenek, VD på KRAV.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Sweden Ekologiskt Konferenser & Mässor KRAV Livsmedel Organic Sweden

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK