DMK Group och Arla Foods sluter avtal om mozzarella
Arla Foods sluter avtal med tyska DMK Group om tredjepartstillverkning av mozzarella. 
”Arla är en av världens ledande producenter av mozzarellaost”, säger Peder Tuborgh. (Bild Arla Foods)

Det tyska mejeriföretaget DMK Group ska producera 35.000 ton mozzarellaost för Arla per år på anläggningen i Nordhackstedt, som byggs om för mozzarellaproduktionen.
Idag har DMK:s ostanläggning i Nordhackstedt en kapacitet på cirka 70.000 ton, varav hälften är inriktad på mozzarella. DMK kommer att investera 15 miljoner euro i en ombyggnation och i slutet av 2018 ska hela anläggningen producera mozzarella samt då starta tredjepartstillverkning för Arla.


Arla kommer att leverera 300 - 350 miljoner kilo mjölk för produktionen årligen och kommer att betala DMK för att producera 35.000 ton mozzarellaost varje år.

De två mejeriföretagen äger sedan 2011 joint venture företaget ArNoCo, som på anläggningen i Nordhackstedt driver en toppmodern vasslebearbetningsanläggning. Eftersom mozzarellaproduktionen i Nordhackstedt ökar kommer anläggningen även att kunna öka vassleproduktionen. 

”Vi är glada över att ha slutit ett samarbetsavtal som säkrar tillgången på råvara för vår joint venture-produktion på ArNoCo. Det kommer utöka Arlas strategiska affärskategori mozzarella och vår egen produktion av vassleproteiningredienser. Allt för att öka värdet av våra ägares mjölk”, säger Peder Tuborgh, koncernchef för Arla Foods, i ett pressmeddelande.

”Vi omformar vår produktion för att våra tyska anläggningar ska bli mer effektiva. Utöver detta optimerar vi vår portfölj mot mer värdeskapande produkter. Denna överenskommelse kommer att göra det möjligt för oss att ta nästa steg framåt och rusta DMK för framtiden”, säger Ingo Müller, koncernchef för DMK Group.

Det nya samarbetet kommer efter en ökad global efterfrågan på mozzarellaost från både konsumenter och livsmedelsindustrin. Arla Foods och DMK räknar med att den europeiska mozzarellamarknaden kommer att öka från 600.000 ton 2017 till 720.000 ton år 2022. 

”Arla är en av världens ledande producenter av mozzarellaost. Med detta avtal siktar vi på att bygga vidare för att fortsatt erbjuda mozzarella av högsta kvalitet till konsumenter och livsmedelskunder i Europa, Asien, USA och Mellanöstern”, säger Peder Tuborgh.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-01-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Arla Mejeriprodukter Samarbete/Partnerskap

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK