IKEA ställer krav på mer hållbara livsmedelsinköp
Better Chicken-programmet är det första av IKEA:s globala Food Better-program för ett mer hållbart jordbruk.

IKEA Food Services lanserar kriterier för koncernens kycklinginköp. Det är det första av IKEA:s globala Food Better-program för ett mer hållbart jordbruk. Programmet sätter upp minimikrav för inköp av alla djur, som koncernen använder – kyckling, värphöns, gris, lax, kött- och mjölkdjur. Kraven är globala och har tagits fram med hjälp av experter, ideella organisationer och leverantörer. Målet är att alla inköpskriterier ska uppfyllas senast år 2025. 

Först ut är Better Chicken-programmet, som bland annat ställer krav på bättre djurvälfärd, som utrymme (max 30 kg/m2), belysning och raser med förbättrad hälsa. Det omfattar även ansvarsfull antibiotikaanvändning och miljöfrågor, som avskogning och gödselföroreningar. Kriterierna ska implementeras i två steg beroende på genomförbarheten – deadline för vissa kriterier är år 2020 och fullständig efterlevnad av programmet förväntas uppnås år 2025. 

”Efter två års forskning och utveckling är jag väldigt glad över att vi nu kan presentera vårt Better Chicken-program, det första av våra hållbara jordbruksalternativ för lantbruksdjur, som visar vårt engagemang för att driva på förändringar inom livsmedelsindustrin”, säger Jacqueline Macalister, Health & Sustainability Manager, IKEA Food Services AB, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver IKEA Food Services vidare:
”Lanseringen av IKEA Food Better-programmen är viktiga för vår ambition att erbjuda ett bredare sortiment av bra, hälsosam och god mat som köpts in på ett ansvarsfullt sätt och som kan säljas till priser som många människor har råd med.”

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-01-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Djurhållning etc IKEA Kött-Fågel-Fisk Livsmedel Miljö

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK