Löfbergs når sina klimatmål  genom att blanda in biogasol
”En milstolpe som visar hur viktigt det är att sätta konkreta mål för sitt hållbarhetsarbete”, säger Eva Eriksson, hållbarhetsdirektör på Löfbergs. 

Löfbergs kafferosteri i Karlstad minskar sin klimatpåverkan genom att blanda den konventionella gasolen, som används vid rostningen, med 20 procent biogasol.
Som medlemmar i företagsnätverket Hagainitiativet är Löfbergs mål att minska sin klimatpåverkan med minst 40 procent till år 2020 jämfört med basåret 2005. Verksamhetens största klimatpåverkan kommer från gasolen som används vid kafferostningen, och en förutsättning för att nå klimatmålen har varit att hitta ett grönare bränslealternativ. Lösningen blev att blanda in biogasol. 


”Biogasolen utvinns från hållbara råvaror som vegetabiliska oljor och animaliskt fett vid framställningen av biodiesel. Genom att blanda in 20 procent biogasol minskar våra koldioxidutsläpp vid rostningen med 19 procent, vilket gör att vi når vårt övergripande mål”, säger Eva Eriksson, hållbarhetsdirektör på Löfbergs, i ett pressmeddelande. 

”En milstolpe som visar hur viktigt det är att sätta konkreta mål för sitt hållbarhetsarbete. När vi satte målet visste vi inte riktigt hur det skulle gå till, men det fick oss att driva på arbetet vilket gett resultat.”

Mycket av Löfbergs hållbarhetsarbete sker i odlarland, där kaffets hållbarhetsutmaningar är störst. Det handlar dels om att ge småskaliga kaffeodlare verktyg att möta klimatförändringar och förbättra sina livsvillkor, dels om att få nästa generation att se en framtid som kaffeodlare. På hemmaplan handlar hållbarhetsarbetet bland annat om energieffektiviseringar, smartare transporter, mer förnybar energi och klimatsmarta förpackningar. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-01-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioråvara Kaffe/Te Löfbergs Miljö

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK