Polarbrödsgruppen satsar i unik kretsloppsodling
Peckas Naturodlingar har utvecklat ett unikt system för att odla tomater och regnbågslax i ett slutet kretslopp.

Polarbrödsgruppen investerar i Peckas Naturodlingar, ett företag som utvecklat ett unikt system för kretsloppsodling av tomater och regnbågslax. Investeringen är en del av Polarbrödsgruppens satsning på hållbara investeringar.

”Peckas Naturodlingar är ett hållbart, innovativt och spännande företag med stor potential. För oss rör det sig om en mindre investering, men det stämmer med vår ansats att jobba med uthållig försörjning”, säger Anders Öquist, affärsutvecklare Polarbrödsgruppen.

Peckas Naturodlingar har utvecklat ett unikt system för att odla tomater och regnbågslax i ett slutet kretslopp (se artikel i Livsmedel i fokus nr 6 2017). Fiskarna ger näring till tomaterna, som i sin tur renar vattnet som leds tillbaka till fiskarna. På så sätt produceras hållbar och giftfri mat utan utsläpp eller onaturliga tillsatser.

Under 2017 har Peckas Naturodlingar byggt sin första storskaliga kretsloppsodling utanför Härnösand. Intressent för det unika konceptet har varit så stort att Peckas Naturodlingar nu planerar att bredda sin verksamhet. Planen är att erbjuda andra bolag att köpa en färdig lösning eller tjänster för att komma igång med kretsloppsodling enligt den metod. som Peckas Naturodlingar utvecklat.

”Vi har 20 års erfarenhet av kretsloppsodling, som har lett fram till en så pass bra lösning, att vi ser stora möjligheter att utvidga konceptet till ännu större skala. Nu ser vi stor potential i att utveckla vår verksamhet och göra det möjligt för fler att ta del av vår erfarenhet”, säger Hugo Wikström, VD för Peckas Naturodlingar.

Polarbrödsgruppen investering i Peckas Naturodlingar är en del av en nyemission som syftar till att stärka företagets finansiella ställning och möjliggöra de nya affärsmöjligheterna. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-01-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Frukt & Grönt Kött-Fågel-Fisk Övrigt Polarbröd

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK