Nytt digitalt verktyg som ger mer klimatsmarta matval 
Gänget bakom Klimato: Anton Unger, Christoffer Connée, Henric Hansson, Lina Hanner Sanchez och Philip Claesson. 

Klimato är en webbapplikation, som ska hjälpa konsumenter att välja mer klimatsmart mat. Appen är en av de vinnande idéerna i entreprenörskapstävlingen Venture Cup. 
Klimato räknar ut hur mycket växthusgasutsläpp en maträtt eller matvara bidrar med. Genom att använda Klimato kan företag presentera, analysera och minska sin klimatpåverkan, samtidigt som de skapar en god miljöprofil och transparens vid konsumtionsval. 


Så presenterar personerna bakom Klimato, Anton Unger, Christoffer Connée, Henric Hansson, Lina Hanner Sanchez och Philip Claesson, sin affärsidé.

”Under en högsommarvecka i juli samlades vi i Stockholm och låste in oss på KTH Innovations lokaler för att börja utveckla vårt koncept. En vecka senare hade vi skapat grunden till vad som idag är Klimato”, berättar Anton Unger.

”Vinsten i Venture Cup är en validering av vårt hårda arbete, något som skapar större trovärdighet för Klimato som varumärke. Vidare hoppas vi att det kan vara en bra plattform för att få kontakt med nya kunder. Vi fick riktigt bra feedback från Venture Cups affärsutvecklare, som vi kommer ta med oss och använda för att utveckla Klimato ytterligare. ”

Arbetet med att lansera applikationen är i full gång, bland annat har man rullat i gång ett pilotprojekt med Olympiaskolan i Helsingborg, där menyn klimatmärks i fyra veckor för att sedan utvärderas av personal och elever. De är också i full gång med att utveckla en betaversion av automatiserad klimatmärkning, som ska göra Klimato tillgängligt för den breda massan.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2018-01-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Internet & sociala medier Konsumentbeteende Kostvanor KTH LTH Miljö Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK