Satsning på nationell arena för matrelaterade företag
Charlotte Lorentz Hjorth är VD för Krinova Incubator & Science Park.

Inkubera i Örebro och Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad har gemensamt beviljats ett treårigt Vinnova-projekt för att skapa en nationell innovationsarena för livsmedelsrelaterad innovation och utveckling. Tillsammans med regionala noder skapas ett nytt innovationsekosystem för hela livsmedelskedjan.

Inkubera och Krinova har tillsammans med sina partners beviljats nio miljoner kronor under tre år för projektet Foodinova, som blir en nationell, platsobunden, innovationsarena och inkubator med fokus på mat, måltider, livsmedel och hälsa. Satsningen är en del i regeringens åtgärdspaket för stärkt konkurrenskraft i livsmedelskedjan med fokus på innovationsarbete och inkubation.

Ett tjugotal projektpartners ingår redan från starten i ett nätverk kring projektet, bland andra Sveriges Inkubatorer och Science Parks, RISE, LRF och universitet. Det innebär att andra industrinära nationella innovationssatsningar inom området också integreras.

Inkubera är Örebroregionens företags- och tillväxtinkubator, som är helägt av Örebro universitet Holding AB. Anna Ragén leder såväl universitets holdingbolag som Inkubera:

”Projektet ger vår satsning på livsmedelssektorn en flygande start. Vi är övertygade om att gränsöverskridande samarbete mellan forskningen och företagandet samt mellan olika regioner är nyckeln för att skapa hållbar utveckling och tillväxt”, säger Anna Ragén i ett pressmeddelande.

Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad är Sveriges äldsta och största ”mat”-inkubator och science park.

”Vi ser fram emot att nu tillsammans med Inkubera och övriga partners kunna stärka och vidareutveckla stödet till nästa nivå. Vi har sett en spännande startup-scen födas i Skåne och ser nu fram emot det nationella samarbetet”, säger Charlotte Lorentz Hjorth, VD Krinova Incubator & Science Park.

Genom att över tre år bygga upp en virtuell nationell livsmedelsinkubator med regionala fysiska noder i samarbete med befintliga inkubatorer och science parks, läggs grunden för ett långsiktigt samarbete inom Vinnovas inkubatorprogram på livsmedelsområdet. 

För Sverige innebär denna satsning att företagsidéer och entreprenörer inom hela livsmedelskedjan erbjuds tillgång till verktyg, metoder och nätverk för snabbare utveckling av affärserbjudande, innovationer och förutsättningar för accelererad tillväxt.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Innovation Krinova Livsmedel LRF Övrigt RISE Vinnova

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK