McVegan först ut när McDonald´s lanserar vegoburgare från Anamma
Den 28 december lanseras vegoburgaren McVegan på McDonald’s meny i Sverige och Finland. (Bild Orkla Foods Sverige)

Den 28 december är det premiär för McDonald’s nya vegoburgare McVegan, som har utvecklats tillsammans med Anamma. Den veganska burgaren är baserad på protein från sojabönor. 
McVegan är den första burgaren från Anamma på McDonald´s meny, men samarbetet är långsiktig och ger stora möjligheter att utveckla fler nya rätter och smaker. Det berättar Staffan Ekstam, ansvarig för McDonald´s Food Team, som tillsammans med Anamma står bakom utvecklingen av den veganska burgaren.


”Vi har jobbat i tre år med att ta fram en vegansk burgare, den långa utvecklingstiden beror på att vi vill ha en riktigt god burgare med rätt konsistens och smak”, säger Staffan Ekstam.

McVegan har under höstens testlanserats på ett begränsat antal restauranger i Finland med gott resultat. Den kommer nu att lanseras på McDonald´s meny i hela Finland samtidigt som i Sverige. 

McVegan är baserad på protein från sojabönor och uppges ha en klassisk hamburgersmak. Den serveras med bröd, senap, äggfri majonnäs, sallat, pickles, tomat och lök. Själva burgaren är glutenfri och går även att få med glutenfritt bröd. 

”Vi är fantastiskt stolta över att McDonald´s väljer att bygga sin nya burgare på vegoburgare från Anamma. Det ger fler möjligheten att upptäcka hur gott och enkelt det är att äta veganskt, samtidigt som vi tillsammans minskar klimatavtrycket på vår planet”, säger Nina Sandström, marknadschef Anamma. 

Anamma är ett varumärke för veganska produkter inom Orkla Foods Sverige. Det senaste året har Anamma haft en kraftig försäljningsökning. För att möta den höga efterfrågan kommer produktionen, som tidigare har legat i Simrishamn och Eslöv, att samlas i ett nytt produktionsområde i Eslöv. (Läs HÄR)

”Dessutom kommer hela Anammas sortiment att relanseras med nya uppdaterade recept och ny logo under 2018”, berättar Carl-Johan Frelander, produktutvecklare på Anamma. 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Anamma Bönor & linser etc Finland McDonald´s Orkla Proteiner Vegetariskt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK