Janssons frestelse är räddad – ansjovisen finns på hyllorna
”Det känns bra att vi har säkrat ansjovisen till svenskarnas julbord med fem miljoner burkar”, säger Malou Wik Yeung, marknadschef. 

Ansjovisen till Janssons frestelse är säkrad. Förra årets oro över eventuell brist på ansjovis är bortblåst. På Orkla Foods Sverige anläggning i Kungshamn har fem miljoner burkar med Abba Grebbestad ansjovis tillretts och packats. Totalt räcker det till cirka 20 miljoner portioner Janssons frestelse. 

Skarpsillen har under året fiskats i vattnen utanför Sveriges och Storbritanniens kust. Till Abba Grebbestads Ansjovis används endast speciellt utvald skarpsill. För att sillen ska få den rätta smaken kryddas den och läggs i lake på stora tunnor, som förvaras i ett bergrum i Kungshamn. Efter ett par månader på tunna har skarpsillen blivit till ansjovis och packas i den karriäristiska rosa burken, som för många är själva sinnebilden för ansjovis. 

”Det känns bra att vi har säkrat ansjovisen till svenskarnas julbord med fem miljoner burkar. Kryddningen i ansjovisen är en väl bevarad hemlighet, som gått i arv i flera generationer. Ansjovisen ger den rätta sältan och den goda smaken på Janssons frestelse, som är en central maträtt på våra julbord. Trots sin popularitet så tror vi att 20 miljoner portioner räcker”, säger Malou Wik Yeung, marknadschef 

Det är inte bara svenskarna, som uppskattar ansjovisens sälta. Orkla Foods Sverige exporterar cirka 1,5 miljon burkar till Danmark, Norge och Finland. Sortimentet från Abba tillagas i Kungshamn och är sedan 2015 ett varumärke inom Orkla Foods Sverige.

Källa Orkla Foods Sverige

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kostvanor Kött-Fågel-Fisk Orkla Övrigt Recept och tillagning Storbritannien

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK