Nystart för LivsmedelsFöreningens Karriär- och Mentorprogram 
”Mentorssamtalen har gett mig bra verktyg att använda då jag ställs inför nya situationer och ett sätt att tänka i förändring och utveckling. Jag har också fått ny tjänst under mentorsprogrammets gång och har fått stöd i den processen”, säger Ulrika Norvell, Svenskmärkning, som var adept i mentorprogrammet 2015. Foto: Magnus Fond.
”Det är fantastiskt roligt att vara mentor. Man får dela med sig av sina erfarenheter och se människor växa. Och det är också lärorikt för mig som mentor med viktiga idédiskussioner och givande samtal”, säger Johan Ununger, hållbarhetsguru och fd VD i Saltå Kvarn.

I januari 2018 startar en ny omgång av LivsmedelsFöreningens ettåriga Karriär- och Mentorprogram.

LivsmedelsFöreningen erbjuder alla sina medlemmar att delta i ett ettårigt Karriär- och Mentorprogram som startar i januari 2018.
Mentorprogrammets syfte är att ge dig som är ute i arbetslivet en möjlighet att ventilera och diskutera dina arbetsspecifika frågor med en erfaren person som är verksam i livsmedelsbranschen. Programmet vänder sig till dig som är på väg in i en ny yrkesroll eller som har några års arbetslivserfarenhet och som nu är mogen att ta ett steg ytterligare i karriären. 


”Våra mentorer har lång arbetslivserfarenhet och ett brett kontaktnät. Mentorerna får ingen ekonomisk ersättning. Samtliga adepter och mentorer skriver på ett avtal, vilket innebär att man har tystnadsplikt”, berättar Ewa Wiklund, kanslichef på LivsmedelsFöreningen.

Du som blir antagen till Mentorprogrammet kommer under ett intensivt år att få ditt professionella liv berikat på många sätt. Målsättningen är att du som adept ska få en ökad kännedom om dig själv och dina egna önskemål, intressen och behov. Dina förutsättningar för att kunna gå vidare och utvecklas stärks. Efter avslutat Mentorprogram har du fått en ökad självinsikt och trygghet i dina yrkesval.

Mentorprogrammet pågår under ett år, du kommer att träffa din mentor tio gånger för enskilda samtal. Det är du som adept som bestämmer innehållet i samtalen. Varje samtal är på cirka två timmar och då har du möjlighet att ställa just dina arbetsrelaterade frågor. Om det skulle bli nödvändigt att resa till mötena är det i första hand adepten som reser till mentorn. Förutom träffarna parvis ingår en första gemensam träff samt kick-off och avslutning, då deltagarna har möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

Måltider ingår under de gemensamma mötena. Efter genomfört program får adepten ett diplom. 

Deltagande i Mentorprogrammet kostar 19.000 kr exkl. moms. Kostnaden faktureras i samband med programstart i slutet av januari 2018. 

Har du frågor om Mentorprogrammet är du välkommen att kontakta Ewa Wiklund, kanslichef på LivsmedelsFöreningen på ewa@livsmedel.se.

Anmäl dig här

Text LivsmedelsFöreningen


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
LivsmedelsFöreningen Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

CR Sortiment & Inköp
söker en Kvalitetschef för
Färsk/Kolonial/Near Food
 
Var med och säkerställ att ICAs Egna Märkesvaror (EMV) samt övrigt centralt sortiment inom Kategoriområde Färsk/Kolonial/Near Food följer lagkrav, branschöverenskommelser, ICAs Hållbarhetspolicy med riktlinjer samt Varumärkeskriterier för EMV.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Svenska Ägg, Stockholm,
söker Verksamhetsledare
 
Du är en person som är genuint intresserad av och har en stark tro på svenska livsmedel. Vi söker dig som har tydligt marknadsfokus och kan fortsätta lyfta ägget som det fantastiska livsmedel det är.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Risenta, Sollentuna,
söker QEHS koordinator
 
Brinner du för livsmedelssäkerhet, miljö och arbetsmiljö? 
Vill du arbeta på ett företag med stark innovationskraft och hälsosamma produkter. I så fall kan tjänsten som QEHS-koordinator hos oss vara något som passar just dig!
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK