Nystart för LivsmedelsFöreningens Karriär- och Mentorprogram 
”Mentorssamtalen har gett mig bra verktyg att använda då jag ställs inför nya situationer och ett sätt att tänka i förändring och utveckling. Jag har också fått ny tjänst under mentorsprogrammets gång och har fått stöd i den processen”, säger Ulrika Norvell, Svenskmärkning, som var adept i mentorprogrammet 2015. Foto: Magnus Fond.
”Det är fantastiskt roligt att vara mentor. Man får dela med sig av sina erfarenheter och se människor växa. Och det är också lärorikt för mig som mentor med viktiga idédiskussioner och givande samtal”, säger Johan Ununger, hållbarhetsguru och fd VD i Saltå Kvarn.

I januari 2018 startar en ny omgång av LivsmedelsFöreningens ettåriga Karriär- och Mentorprogram.

LivsmedelsFöreningen erbjuder alla sina medlemmar att delta i ett ettårigt Karriär- och Mentorprogram som startar i januari 2018.
Mentorprogrammets syfte är att ge dig som är ute i arbetslivet en möjlighet att ventilera och diskutera dina arbetsspecifika frågor med en erfaren person som är verksam i livsmedelsbranschen. Programmet vänder sig till dig som är på väg in i en ny yrkesroll eller som har några års arbetslivserfarenhet och som nu är mogen att ta ett steg ytterligare i karriären. 


”Våra mentorer har lång arbetslivserfarenhet och ett brett kontaktnät. Mentorerna får ingen ekonomisk ersättning. Samtliga adepter och mentorer skriver på ett avtal, vilket innebär att man har tystnadsplikt”, berättar Ewa Wiklund, kanslichef på LivsmedelsFöreningen.

Du som blir antagen till Mentorprogrammet kommer under ett intensivt år att få ditt professionella liv berikat på många sätt. Målsättningen är att du som adept ska få en ökad kännedom om dig själv och dina egna önskemål, intressen och behov. Dina förutsättningar för att kunna gå vidare och utvecklas stärks. Efter avslutat Mentorprogram har du fått en ökad självinsikt och trygghet i dina yrkesval.

Mentorprogrammet pågår under ett år, du kommer att träffa din mentor tio gånger för enskilda samtal. Det är du som adept som bestämmer innehållet i samtalen. Varje samtal är på cirka två timmar och då har du möjlighet att ställa just dina arbetsrelaterade frågor. Om det skulle bli nödvändigt att resa till mötena är det i första hand adepten som reser till mentorn. Förutom träffarna parvis ingår en första gemensam träff samt kick-off och avslutning, då deltagarna har möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

Måltider ingår under de gemensamma mötena. Efter genomfört program får adepten ett diplom. 

Deltagande i Mentorprogrammet kostar 19.000 kr exkl. moms. Kostnaden faktureras i samband med programstart i slutet av januari 2018. 

Har du frågor om Mentorprogrammet är du välkommen att kontakta Ewa Wiklund, kanslichef på LivsmedelsFöreningen på ewa@livsmedel.se.

Anmäl dig här

Text LivsmedelsFöreningen


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
LivsmedelsFöreningen Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK