Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som VD
Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som VD för att engagera sig i hållbarhetsfrågor i andra uppdrag.

Efter 15 år som VD lämnar Johan Ununger Saltå Kvarn. I fortsättningen ska han ägna sig åt hållbarhetsfrågor.
”Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som VD och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta att arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden”, säger Johan Ununger.


Johan Ununger är ordförande i Organic Sweden och räknar med att öka sitt engagemang där. Bland annat ska man på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan, för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi. Johan är också ordförande och delägare i ett företag, som arbetar med klimatkompensation. Framöver räknar han även med att arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet. 

Så här säger Jan Samuelson, som är styrelseordförande i Saltå Kvarn:
”Johan Ununger har under alla åren gjort ett unikt arbete med att bygga upp Saltå Kvarn som företag och dess varumärke. Han har, tillsammans med medarbetarna, utvecklat en genuint trovärdig verksamhet, som älskas av väldigt många konsumenter, som inspirerat många i livsmedelsbranschen och som lockat upprepade besök från kungahuset, svenska politiker, prins Charles och till och med lett till toppmöte med europeiska regeringschefer.”

Sedan år 2002, då Johan Ununger tillträdde som VD, har Saltå Kvarn haft en mycket stark utveckling både vad gäller företagets storlek och varumärkets position. Under senare år har Johan Ununger lett ett arbete med att förnya och renodla verksamheten och förbereda Saltå Kvarn för en ny fas i utvecklingen.

Saltå Kvarn startar nu en rekryteringsprocess för att tillsätta en ny VD. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad VD som tillsätts ur styrelsen. 

Källa Saltå Kvarn

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Jordbruksprodukter Jordbruksverket Organic Sweden Personer Saltå Kvarn

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

CR Sortiment & Inköp
söker en Kvalitetschef för
Färsk/Kolonial/Near Food
 
Var med och säkerställ att ICAs Egna Märkesvaror (EMV) samt övrigt centralt sortiment inom Kategoriområde Färsk/Kolonial/Near Food följer lagkrav, branschöverenskommelser, ICAs Hållbarhetspolicy med riktlinjer samt Varumärkeskriterier för EMV.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Svenska Ägg, Stockholm,
söker Verksamhetsledare
 
Du är en person som är genuint intresserad av och har en stark tro på svenska livsmedel. Vi söker dig som har tydligt marknadsfokus och kan fortsätta lyfta ägget som det fantastiska livsmedel det är.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Risenta, Sollentuna,
söker QEHS koordinator
 
Brinner du för livsmedelssäkerhet, miljö och arbetsmiljö? 
Vill du arbeta på ett företag med stark innovationskraft och hälsosamma produkter. I så fall kan tjänsten som QEHS-koordinator hos oss vara något som passar just dig!
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK