Agtech i fokus när Lantmännen söker framtidens innovationer 
Emma Nordell och Jakob Söderström driver Lantmännens Växthus. (Bild Lantmännen)

Agtech, eller lantbruksteknik, är nästa tema för Lantmännens Växthus våren 2018 – ett acceleratorprogram för åkerns innovationer. Programmet hjälper entreprenörer inom och utanför Lantmännen att utveckla sina idéer till lönsamma affärer. 

Entreprenörer med en affärsidé inom agtech ges nu möjlighet att utveckla sina idéer i Lantmännens Växthus, som drivs under våren 2018 tillsammans med Agroväst – ett utvecklingsbolag inom de gröna näringarna. Deltagarna erbjuds ett utbildningsprogram, som ger dem stöd i hur de kan utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster.

”Digitaliseringen av det svenska lantbruket är en viktig framtidsfråga. Med hjälp av ny teknik kan vi optimera insatserna på åkern och gynna klimat och miljö, samtidigt som vi ökar matproduktionen. Därför har vi valt att fokusera på agtech, när vi nu söker idéer inför vårens program”, säger Emma Nordell, affärsutvecklare på Lantmännen R&D, som driver Lantmännens Växthus.

Alla idéer inom området agtech – allt ifrån digital farming, precisionsodling, beslutsstödsverktyg och digitala mätsystem – är av intresse. Programmet är öppet för alla med en bra idé: Lantmännens ägare, medarbetare och externa entreprenörer.

Utbildningsprogrammet består av en serie workshops, som äger rum i Skara från början av februari till början av mars 2018. Programmet avslutas med ett draknäste i Stockholm i mars. De bästa bidragen erbjuds fortsatt stöd i form av exempelvis affärsutveckling eller prototyputveckling.

”I Växthuset får alla deltagare också möjlighet att knyta värdefulla affärskontakter med de andra kursdeltagarna, oss på Lantmännen, Agroväst och DataVäxt – ett teknikföretag med fokus på lantbruk. Alla deltagare får även en mentor, som ger stöd och råd under resans gång. Vi vill ge alla idéer de bästa förutsättningarna för att kunna växa under programmet”, säger Jakob Söderström, affärsutvecklare som tillsammans med Emma Nordell driver Lantmännens Växthus.

Ansökan till utbildningsprogrammet sker via Lantmännens hemsida 
Sista ansökningsdatum är 17 december 2017 och deltagandet är kostnadsfritt.

Källa Lantmännen

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Innovation Jordbruksprodukter Lantmännen Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Vacancies at Barilla
in Stockholm and Filipstad
 
Within Barilla, we are developing the Wasa brand at a global level keeping a solid base in Sweden. We currently have a lot of interesting and challenging roles in Supply Chain and R&D as well as in Sales and Marketing.
READ MORE AND APPLY!
AAK SWEDEN AB are now looking
for a Food Technologist
 
We have an opening as Food Technologist in the Dairy pilot team, business area Europe.
READ MORE!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 1-2018 
utkom den 26 februari! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK