Agtech i fokus när Lantmännen söker framtidens innovationer 
Emma Nordell och Jakob Söderström driver Lantmännens Växthus. (Bild Lantmännen)

Agtech, eller lantbruksteknik, är nästa tema för Lantmännens Växthus våren 2018 – ett acceleratorprogram för åkerns innovationer. Programmet hjälper entreprenörer inom och utanför Lantmännen att utveckla sina idéer till lönsamma affärer. 

Entreprenörer med en affärsidé inom agtech ges nu möjlighet att utveckla sina idéer i Lantmännens Växthus, som drivs under våren 2018 tillsammans med Agroväst – ett utvecklingsbolag inom de gröna näringarna. Deltagarna erbjuds ett utbildningsprogram, som ger dem stöd i hur de kan utveckla sina idéer till kommersiella produkter och tjänster.

”Digitaliseringen av det svenska lantbruket är en viktig framtidsfråga. Med hjälp av ny teknik kan vi optimera insatserna på åkern och gynna klimat och miljö, samtidigt som vi ökar matproduktionen. Därför har vi valt att fokusera på agtech, när vi nu söker idéer inför vårens program”, säger Emma Nordell, affärsutvecklare på Lantmännen R&D, som driver Lantmännens Växthus.

Alla idéer inom området agtech – allt ifrån digital farming, precisionsodling, beslutsstödsverktyg och digitala mätsystem – är av intresse. Programmet är öppet för alla med en bra idé: Lantmännens ägare, medarbetare och externa entreprenörer.

Utbildningsprogrammet består av en serie workshops, som äger rum i Skara från början av februari till början av mars 2018. Programmet avslutas med ett draknäste i Stockholm i mars. De bästa bidragen erbjuds fortsatt stöd i form av exempelvis affärsutveckling eller prototyputveckling.

”I Växthuset får alla deltagare också möjlighet att knyta värdefulla affärskontakter med de andra kursdeltagarna, oss på Lantmännen, Agroväst och DataVäxt – ett teknikföretag med fokus på lantbruk. Alla deltagare får även en mentor, som ger stöd och råd under resans gång. Vi vill ge alla idéer de bästa förutsättningarna för att kunna växa under programmet”, säger Jakob Söderström, affärsutvecklare som tillsammans med Emma Nordell driver Lantmännens Växthus.

Ansökan till utbildningsprogrammet sker via Lantmännens hemsida 
Sista ansökningsdatum är 17 december 2017 och deltagandet är kostnadsfritt.

Källa Lantmännen

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Innovation Jordbruksprodukter Lantmännen Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

CR Sortiment & Inköp
söker en Kvalitetschef för
Färsk/Kolonial/Near Food
 
Var med och säkerställ att ICAs Egna Märkesvaror (EMV) samt övrigt centralt sortiment inom Kategoriområde Färsk/Kolonial/Near Food följer lagkrav, branschöverenskommelser, ICAs Hållbarhetspolicy med riktlinjer samt Varumärkeskriterier för EMV.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Svenska Ägg, Stockholm,
söker Verksamhetsledare
 
Du är en person som är genuint intresserad av och har en stark tro på svenska livsmedel. Vi söker dig som har tydligt marknadsfokus och kan fortsätta lyfta ägget som det fantastiska livsmedel det är.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Risenta, Sollentuna,
söker QEHS koordinator
 
Brinner du för livsmedelssäkerhet, miljö och arbetsmiljö? 
Vill du arbeta på ett företag med stark innovationskraft och hälsosamma produkter. I så fall kan tjänsten som QEHS-koordinator hos oss vara något som passar just dig!
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK