Packnews editors word

Mer kunskap, fler insikter!
Ingela Stenson är tillförordnad chefredaktör för tidningen Livsmedel i fokus.

LivsmedelsFöreningens uppgift är att se till att du som jobbar i livsmedelsbranschen får input som du har nytta av i ditt jobb. Vårt mål är att du känner att medlemskapet ger dig bättre koll på läget kring allt som händer i livsmedelsvärlden.

Och det händer mycket nu och framöver! Därför skärper vi oss allt vad vi kan och utvidgar vår verksamhet med en ännu bättre tidning 2018, Livsmedelsdagarna 2018 med riktigt vasst innehåll, fler seminarier om superviktiga frågor, ett nytt Mentorprogram och – för första gången – ska vi resa tillsammans! 

Följ med oss till Italien! En riktigt intressant, rolig, insiktsfull resa är vårt mål. Jag kommer att vara reseledare tillsammans med Anna Sjögren, författare och välkänd skribent i Livsmedel i fokus. Det är en unik, skräddarsydd resa i trakterna av Parma och Bologna. EFSA, Barilla (unikt besök med expertinriktning!), Parmigiano Reggiano, Parmalat, prosciutto di Parma står på önskelistan, vi jobbar för fullt med programmet. Boka in 11-15 april 2018, kolla medlemsutskick eller hemsidan för anmälan. Det blir en speciell resa med minnen för livet, vågar vi lova, vi vet
redan att diskussionerna kommer att vara många och givande, inlärnings- och skratt-faktorn blir hög. 

Behöver du en mentor? Vi startar vårt nya Mentorprogram i januari och har en rad kloka, insiktsfulla och smarta moderatorer som du kan få tillgång till. Vi har fått signaler om ett ökat behov av vägledning, kunskap, idéutveckling och guidning för er medlemmar. Är du ung och vill ha en mentor eller är du lite äldre och vill ha en ung mentor – till exempel för att guida dig i det digitala landskapet? Vi kommer att sy ihop er i lämpliga konstellationer. 

Tillsammans med er vill vi verka för en mer framgångsrik livsmedelsbransch. En bransch som aldrig blir överflödig, som inte kan ersättas av robotar mer än delvis och som är högt skattad och älskad av folket för att den ger gemenskap och skapar smakupplevelser, näring, skratt och livsglädje. Välkomna till våra aktiviteter 2018!
Att det snart är jul, så mysigt. Jag ska fira traditionsenligt med nära och kära i olika konstellationer, vara både på landet och i stan. Och framförallt njuta av livet, ljusen, maten och musiken.


Att råvaror som bearbetats av industrin behandlas så illa i media, inte minst sociala medier. ”Processad mat” beskrivs som skräpmat, mat utan näring som mest innehåller tillsatser. Visst finns det onyttig mat som kommer från industrin men det är orättvist att dra alla livsmedel över en kam, särskilt som det saknas vettiga definitioner på vad som menas med processad mat. Eller hur?


Publicerad: 2017-12-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ingela Stenson Livsmedel i Fokus LivsmedelsFöreningen nord emballage Packnews Redaktionen Trade Promotion

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK