O.P. Anderson lanseras på amerikanska marknaden
Nu ska svenska akvavitklassikern O.P. Anderson lanseras på USA-marknaden.

Altia lanserar den klassiska svenska akvaviten O.P. Anderson på den amerikanska marknaden i början av 2018. Lanseringen sker i samarbete med Frederick Wildman and Sons.

”Vi är glada att kunna presentera O.P. Anderson för den amerikanska marknaden. Det finns ett växande intresse för akvaviter på cocktailscenen just nu, vilket gör att den här moderna klassikern ligger helt i tiden. Distributionen kommer att starta på östkusten med fokus på återförsäljare”, säger Janne Halttunen, exportansvarig på Altia. 

O.P. Anderson är en av de äldsta akvaviterna på den svenska marknaden. 1891 lanserade Carl August Anderson det kryddade brännvinet, som han namngav efter sin far O.P. Anderson. Han smaksatte det med kummin, anis samt fänkål och lät det mogna på ekfat i åtta månader. 

”Tillskottet av O.P. Anderson Original i Wildmans spritsortiment kommer med all säkerhet att få ett varmt mottagande på den amerikanska marknaden. Trenden som genomsyrar USA fortsätter att röra sig mot nischad kvalitetssprit och bartendrar och entusiaster välkomnar den helhjärtat ”, säger Tim Master, chef för Specialty Spirits Division på Frederick Wildman and Sons. 

Källa Altia

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Alkohol Drycker Övrigt USA

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

CR Sortiment & Inköp
söker en Kvalitetschef för
Färsk/Kolonial/Near Food
 
Var med och säkerställ att ICAs Egna Märkesvaror (EMV) samt övrigt centralt sortiment inom Kategoriområde Färsk/Kolonial/Near Food följer lagkrav, branschöverenskommelser, ICAs Hållbarhetspolicy med riktlinjer samt Varumärkeskriterier för EMV.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Svenska Ägg, Stockholm,
söker Verksamhetsledare
 
Du är en person som är genuint intresserad av och har en stark tro på svenska livsmedel. Vi söker dig som har tydligt marknadsfokus och kan fortsätta lyfta ägget som det fantastiska livsmedel det är.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Risenta, Sollentuna,
söker QEHS koordinator
 
Brinner du för livsmedelssäkerhet, miljö och arbetsmiljö? 
Vill du arbeta på ett företag med stark innovationskraft och hälsosamma produkter. I så fall kan tjänsten som QEHS-koordinator hos oss vara något som passar just dig!
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK