Ekologiskt surdegspitabröd vann i Matverk Stockholm
Ett ekologiskt surdegspitabröd vann finalen av Matverk Stockholm Brödet är en av ingredienserna i Södertäljerullen (bilden). 

Ett ekologiskt pitabröd gjort på surdeg, korn och dinkelmjöl stod som vinnare i Matverk Stockholm, som avgjordes den 28 november. Det vinnande laget består av Södertäljeföretagen Saltå Kvarn och Il Forno Della Pita.

Jurygrupperna prisade i synnerhet produktens koppling mellan lokalt och mångkulturellt. 

Juryns motivering: ”En produkt med tydlig målgrupp som bjuds in att äta gott och ekologisk med koppling till svensk tradition. Vi ser en stor potential att bygga vidare på nya oinvigda marknader och kopplingen mellan lokalt och mångkulturellt i kommunikationen gör oss superlyckliga - det är check i alla boxar.”

På andra plats kom barnmat med lammkött från Stockholms skärgård och på tredje plats lufttorkad fårstek från Mörkö.

Det vinnande laget går nu vidare till den nationella finalen av Matverk med prisutdelning på Gastronomiskt Forum i Nyköping 2018 och har därmed chans att vinna Sveriges största matinnovationstävling.

Bakom Matverk Stockholm står näringslivsprojektet MatLust, vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Källa MatLust

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bröd och kakor Jordbruksprodukter Lokalproducerat MatLust Matverk Övrigt Saltå Kvarn

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

CR Sortiment & Inköp
söker en Kvalitetschef för
Färsk/Kolonial/Near Food
 
Var med och säkerställ att ICAs Egna Märkesvaror (EMV) samt övrigt centralt sortiment inom Kategoriområde Färsk/Kolonial/Near Food följer lagkrav, branschöverenskommelser, ICAs Hållbarhetspolicy med riktlinjer samt Varumärkeskriterier för EMV.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Svenska Ägg, Stockholm,
söker Verksamhetsledare
 
Du är en person som är genuint intresserad av och har en stark tro på svenska livsmedel. Vi söker dig som har tydligt marknadsfokus och kan fortsätta lyfta ägget som det fantastiska livsmedel det är.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Risenta, Sollentuna,
söker QEHS koordinator
 
Brinner du för livsmedelssäkerhet, miljö och arbetsmiljö? 
Vill du arbeta på ett företag med stark innovationskraft och hälsosamma produkter. I så fall kan tjänsten som QEHS-koordinator hos oss vara något som passar just dig!
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK