Anammas veganska produkter samlas i nytt produktionsområde
Orkla Foods Sverige samlar all produktion av Anammas veganska produkter i Eslöv.

Veganska produkter från Orkla Foods Sveriges varumärke Anamma har det senaste året vuxit med över 50 procent. För att möta den ökade efterfrågan kommer all produktion att samlas i ett nytt produktionsområde i Eslöv. 
Idag tillagas de veganska produkterna från Anamma på Orkla Foods Sveriges anläggningar i Simrishamn och Eslöv. Att samla produktionen i ett nytt gemensamt produktionsområde i Eslöv är ett led i Orklas övergripande strategi för att säkerställa en högre produktionskapacitet och minska komplexiteten i Orklas anläggningar. 


”Det är mycket glädjande att se att konsumenterna uppskattar vårt veganska sortiment från Anamma. För att möta den höga efterfrågan av produkterna måste vi öka produktionskapaciteten. Därför har vi tagit beslutet att samla all tillagning till ett produktionsområde i Eslöv”, säger Henrik Julin, VD för Orkla Foods Sverige. 

Flytten sker i etapper från sommaren 2018 och avslutas vid årsskiftet 2018/2019. Cirka 20 medarbetare i Simrishamn är berörda. 

På Orkla Foods Sveriges anläggning i Eslöv tillagas färdigmat och potatisprodukter samt inläggningar av grönsaker. I Eslöv arbetar totalt cirka 285 personer. 

Källa Orkla Foods Sverige

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Anamma Orkla Övrigt Vegetariskt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

CR Sortiment & Inköp
söker en Kvalitetschef för
Färsk/Kolonial/Near Food
 
Var med och säkerställ att ICAs Egna Märkesvaror (EMV) samt övrigt centralt sortiment inom Kategoriområde Färsk/Kolonial/Near Food följer lagkrav, branschöverenskommelser, ICAs Hållbarhetspolicy med riktlinjer samt Varumärkeskriterier för EMV.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Svenska Ägg, Stockholm,
söker Verksamhetsledare
 
Du är en person som är genuint intresserad av och har en stark tro på svenska livsmedel. Vi söker dig som har tydligt marknadsfokus och kan fortsätta lyfta ägget som det fantastiska livsmedel det är.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Risenta, Sollentuna,
söker QEHS koordinator
 
Brinner du för livsmedelssäkerhet, miljö och arbetsmiljö? 
Vill du arbeta på ett företag med stark innovationskraft och hälsosamma produkter. I så fall kan tjänsten som QEHS-koordinator hos oss vara något som passar just dig!
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK