Orklas dotterbolag förvärvar tjeckisk grönsaksproducent
Orkla vill förvärva tjeckiska livsmedelsföretaget Agrimex, som bland annat producerar och marknadsför frysta grönsaker under varumärket Dione.

Norska livsmedelskoncernen Orkla skriver i ett pressmeddelande att man via sitt helägda tjeckiska dotterbolag Hamé har tecknat avtal om förvärv av Agrimex, som är en ledande producent av frysta grönsaker i Tjeckien.

Hamé, som Orkla förvärvade i fjol, är en ledande livsmedelproducent i Tjeckien och Slovakien och har starka positioner inom kategorier som grönsaker, leverpastej, ketchup, sylt, barnmat och färdigrätter. Genom förvärvet av Agrimex stärker Hamé sin marknadsandel inom frysta grönsaker.

”Agrimex och Hamé kompletterar varandra väl. Vi är marknadsledande inom flera kategorier i Tjeckien och Slovakien och med inköp av Agrimex får vi även ett fotfäste inom frysta grönsaker”, kommenterar Atle Vidar Nagel Johansen, VD och koncernchef i Orkla Foods.

Agrimex har en modern och automatiserad produktionsanläggning i Panenské BÅ™ežany, norr om Prag. Råvaror levereras av lokala tjeckiska bönder från jordbruk i närheten av fabriken och produkterna säljs under varumärkena Dione, Dione Premium och Agrimex Foodservice.

Agrimex, som grundades 1995, är privatägt och har 32 anställda. Företaget hade i fjol en omsättning på 260 miljoner tjeckiska kronor (CZK) vilket motsvarar drygt 100 miljoner SEK.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Djupfryst Frukt & Grönt Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

CR Sortiment & Inköp
söker en Kvalitetschef för
Färsk/Kolonial/Near Food
 
Var med och säkerställ att ICAs Egna Märkesvaror (EMV) samt övrigt centralt sortiment inom Kategoriområde Färsk/Kolonial/Near Food följer lagkrav, branschöverenskommelser, ICAs Hållbarhetspolicy med riktlinjer samt Varumärkeskriterier för EMV.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Svenska Ägg, Stockholm,
söker Verksamhetsledare
 
Du är en person som är genuint intresserad av och har en stark tro på svenska livsmedel. Vi söker dig som har tydligt marknadsfokus och kan fortsätta lyfta ägget som det fantastiska livsmedel det är.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
Risenta, Sollentuna,
söker QEHS koordinator
 
Brinner du för livsmedelssäkerhet, miljö och arbetsmiljö? 
Vill du arbeta på ett företag med stark innovationskraft och hälsosamma produkter. I så fall kan tjänsten som QEHS-koordinator hos oss vara något som passar just dig!
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 6-2017 
utkom den 6 december! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK