Fazer lanserar ett innovativt restaurangkoncept i Göteborg
Restaurangkonceptet Fazer Food & Co ska erbjuda gästerna ett stort och varierande utbud av innovativa och goda smakupplevelser. 

Nu lanseras det nordiska restaurangkonceptet Fazer Food & Co i Nordstan i Göteborg, som ska erbjuda innovativa, hälsosamma och goda smakupplevelser. Restaurangen är ett pilotprojekt och under 2018 sker utrullningen av konceptet till cirka 70 restauranger i Sverige. I Norden lanseras Fazer Food & Co på 600 restauranger under 2018–2019.

Fazer Food & Co är ett nytt koncept, som utvecklar erbjudandet av mat på arbetsplatsen för att möta morgondagens sätt att arbeta och leva. Aktuella omvärldstrender, som hälsosamma matvanor och en större miljömedvetenhet, ligger till grund för konceptet. Menyerna är säsongsbetonade och inspirerade av olika kulturer.

”I dag finns det en stor medvetenhet kring mat – vad vi äter har aldrig varit viktigare. Samtidigt är många oroade över matens inverkan på vår hälsa och miljön. Vårt nya restaurangkoncept Fazer Food & Co vägleder gästerna i rätt riktning och erbjuder god och hälsosam mat som värnar om miljön”, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services

Fazer Food & Co använder sig av nudging för att inspirera gästerna till att öka andelen grönt och minska mängden kött på tallriken. Nudging innebär att på ett vänligt sätt knuffa gästerna i rätt riktning – så att de gör bättre och nyttigare val, något Fazer Food & Co använder sig av, till exempel genom att placera hälsosamma alternativ längst fram vid bufféborden. 

I restaurangkonceptet ingår en hel familj av matupplevelser (så kallade moduler) för att erbjuda gästerna ett stort och varierande utbud. Modulen Wicked Rabbit serverar vegetarisk mat och inom kort kommer ytterligare en modul – Hav a Java – som ska erbjuda ett hälsosamt caféutbud från morgon till kväll. Fler moduler kommer framöver. 

Upplevelsen är i fokus och personal med titlar som Hero Chef eller Mood Operator har uttalat ansvar att se till gästens måltidsupplevelse. Restaurangen arrangerar även regelbundet Restaurant Day, då gästerna serveras en finare trerätters-lunch vid borden eller som buffé, till samma kostnad som en vanlig lunch.

Källa Fazer

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Fazer Kostvanor Övrigt Restauranger & Storkök

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK