Folkfest när Fazer firar uppnått hållbarhetsmål
På Chokladens dag 11 november firar Fazer med ett öppet evenemang på Odenplan att man uppnått sitt hållbarhetsmål på 100 procent spårbar och ansvarsfullt producerad kakao. Målet ligger till grund för den nya kommunikationsplattformen ”Choklad utan genvägar”.
Fazer köper sin kakao genom direkta odlarprogram, som drivs tillsammans med småskaliga kakaobönder och övervakas av tredje part. (Bild Fazer)

Fazer har uppnått sitt hållbarhetsmål på 100 procent spårbar och ansvarsfull kakao i samtliga produkter. För att uppmärksamma detta arrangeras ett öppet evenemang på Odenplan i Stockholm under Chokladens dag den 11 november. 
På plats kommer det att bjudas på varm choklad, chokladprovning och Karl Fazers specialbyggda Escape Room, där besökare ges möjligheten att utmana varandra i problemlösning på tid.


Hållbarhetsmålet har uppnåtts genom att Fazer köper kakao från Ecuador och Västafrika genom direkta odlarprogram och under certifikaten UTZ, Rainforest Alliance och Fairtrade Cocoa Programme. Odlarprogrammen drivs direkt med småskaliga kakaobönder och övervakas genom revisioner av tredje part. 

”Vi är mycket stolta över vårt arbete med direkta odlarprogram, genom dem når vi de odlare, som står utanför de stora programmen, vilket är merparten av världens kakaoodlare. Genom dessa odlarprogram kan vi också spåra all vår kakao ända tillbaks till odlingarna”, säger Robert Engman, VD för Fazer Konfektyr i Sverige.

Källa Fazer

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Certifieringar & Kvalitetssäkringar Fazer Godis & Konfekt Miljö Organiskt Övrigt Ursprungsmärkning

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK