Mer ekologiskt bröd serveras till barn i skolor och förskolor
Ekologiskt bröd är det livsmedel som har ökat mest i offentlig sektor.
Utvecklingen av inköp av ekologiska livsmedel inom offentlig sektor de senaste tre åren.

Ekologiskt bröd är det livsmedel, som ökat mest i offentlig sektor. Sedan 2015 har inköpen ökat med 83 procent – från 6 till 11 procent av de totala brödinköpen. Av dessa är 91 procent av svenskt ursprung. Detta visar färska siffror från DKAB Service AB.

Ideella föreningen EkoMatCentrum har tillsammans med flera företag inom brödbranschen satt fokus på just det ekologiska brödet de senaste två åren och uppenbarligen har det gett resultat. 2016 instiftades Ekobrödspriset av Polarbröd för att premiera kommuner med höga ekologiska brödinköp. Vellinge kommun vann Ekobrödspriset 2016 och Uppsala kommun vann 2017.

”Ekologiskt bröd har tillsammans med ägg högst andel svensk råvara, 91 respektive 100 procent. Dessutom är bröd både näringsrikt, klimatsmart och mycket uppskattat av barnen i skola och förskola”, säger Mimi Dekker på EkoMatCentrum.

EkoMatCentrum har som syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.

Källa EkoMatCentrum

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bröd och kakor Ekologiskt Ekomatcentrum Livsmedel Organiskt Skolor & Utbildningar Undersökningar/Rapporter

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

NordArom, Norrköping,
söker produktutvecklare
 
Vill du vara med och förhöja smakupplevelsen i drycker, konfektyr, glass och andra godsaker?
Med ett stort mått av kreativitet och experimentlusta, ett välutvecklat smak- och luktsinne och intresse för livsmedel kan du bli framgångsrik som produktutvecklare hos oss.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 5-2017 
utkom den 25 oktober! 





FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK