Försenad försäljningsstart för Simris Algs omega-3
”Det är frustrerande att det tar ännu längre tid”, säger Simris Algs VD och grundare Fredrika Gullfot.

Försäljningsstarten för Simris Algs omega-3 från odlade lager måste skjutas upp, sedan fyra länder har inkommit med synpunkter på irländska FSAI:s beslut att godkänna algerna enligt förordningen om nya livsmedel. 
I augusti slutförde The Food Safety Authority of Ireland (FSAI) sin granskning om att godkänna Simris Algs omega-3 från odlade alger enligt EU-förordningen om nya livsmedel. I enlighet med regelverket har ärendet nu granskats av övriga medlemsländer och fyra länder har inkommit med synpunkter på utlåtandet


De fyra ländernas synpunkter behöver besvaras, innan EU-kommissionen tar formell ställning och godkännande kan ges. De frågor, som ska besvaras, är mestadels av teknisk karaktär och rör hållbarheten över tid, sammansättningen och skillnader mot andra oljor, samt vilka metoder som använts för olika analyser.

Hur lång tid den uppföljande processen tar, är ännu oklart. Försäljningsstarten måste därför skjutas fram jämfört med den ursprungliga planen. Det skriver Simris Alg i ett pressmeddelande.

”Vi hade räknat med att få börja sälja i oktober, och det är givetvis frustrerande att det tar ännu längre tid. Det är tråkigt framförallt för våra kunder, som nu tvingas vänta ett tag till. Samtidigt rycker målsnöret närmare för var dag som går, så det handlar om att hålla ut helt enkelt”, kommenterar Simris Algs VD och grundare Fredrika Gullfot

Simris Alg har under sommaren inlett lanseringen av sina omega-3-tillskott på den svenska marknaden och bland annat skrivit avtal med Apoteket. Den första produkten, Simris Algae Omega-3 for Mothers, har redan börjat säljas på Apoteket.se, medan Simris Algae Omega-3 och Simris Algae Omega-3 for Athletes faller under EU:s förordning om nya livsmedel och väntar på godkännande. 

Produkterna förbereds även för export på utvalda marknader utanför EU och nyligen meddelade bolaget att man inlett samarbete med en distributör i Sydkorea.   

Källa Simris Alg

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
EU Lokalproducerat Organiskt Övrigt Vitaminer och mineraler

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK