Plastkonservburken Klear Can har nu kommit ut på marknaden
Den genomskinliga plastkonservburken Klear Can finns nu i Seoul och Shanghai. Innehållet i burkarna är ananasbitar eller ananasskivor från Del Monte.
Sedan början av året finns Sonocos konkurrerande plastkonservburk TruVue ute på USA-marknaden.

interpack i Düsseldorf år 2014 presenterade företaget Kortec en genomskinlig konservburk i plast, som väckte stor uppmärksamhet. Burken, med namnet Klear Can, skulle enligt Kortec kunna konkurrera ut traditionella konservburkar i metall.
Men marknadslanseringen dröjde och Kortecs burkkoncept övertogs av bolaget Milacron Holdings Corp. I början av det här året sades det att burken var på väg ut på USA-marknaden, men i stället har burken nu lanserats i Sydkoreas huvudstad Seoul och i Shanghai, Kina.


Klear Can och Milacron hade sedan tidigare ett samarbete med globala livsmedelsföretaget Del Monte Pacific och inte oväntat är det därför fruktkonserver från Del Monte, som nu förpackas och marknadsförs i de genomskinliga Klear Can-burkarna.

Nyheten att Klear Can nu – till slut – finns ute på marknaden avslöjades i samband med mässan Fakuma i tyska Friedrichshafen i mitten av oktober.

”Vi har samarbetat med Del Monte i nästan två år kring Klear Can-konceptet och nu kan vi visa upp en konservburk, där man kan se innehållet, för konsumenterna. Det här är ett betydande genombrott inom förpackningar”, sade Milacrons VD Tom Goeke i en intervju under mässan.

De Klear Can-burkar, som nu finns ute i butikshyllorna i Seoul och Shanghai, produceras i Del Montes burkanläggning i Filippinerna. Burkarna tillverkas i en Ferromatik Milacron formsprutningsmaskin, som har kapacitet att tillverka 12 miljoner plastkonservburkar om året.

Talesmän för Milacron uppger att Klear Can-burkarna enkelt – och med minimal anpassning och verktygskomplettering – kan integreras i befintliga produktionslinjer för konservburkar i metall.

Klear Can-burken är tillverkad av två lager transparent polypropen med ett tunt barriärskikt av EVOH (etylenvinylalkohol) i mitten.
Burken har ett lättöppnat metallock med en dragring och burkens botten består av en specialdesignad plastkonstruktion, som är töjbar och som gör att burken klarar det ökade tryck, som uppstår vid konserveringsprocessen.

Klear Can är dock inte den enda genomskinliga plastkonservburken på marknaden. Som vi tidigare skrivit om finns även en liknande burk ute på USA-marknaden, Den burken, som heter TruVue, tillverkas av globala förpackningskoncernen Sonoco och innehållet är ätfärdiga grönsaker från South Carolina-baserade frukt- och grönsaksproducenten McCall Farms. (Läs HÄR)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Frukt & Grönt Konserver Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK