Mejeridryck blir till glass i ny Tetra Pak-förpackning!
Tetra Paks senaste förpackningskoncept: Tetra Fino Aseptic 100 Ultra MiM.
Den nya förpackningen har flera fördelar enligt Tetra Pak.

Tetra Pak har lanserat en ny förpackning i serien Tetra Fino. Den nya förpackningen, som fått beteckningen Tetra Fino® Aseptic 100 Ultra MiM, erbjuder leverantörer av flytande mejeriprodukter möjlighet att producera och förpacka flytande mjölk- och juicedrycker med sina befintliga produktionsprocesser och sedan marknadsföra dem som glass och frysta produkter!

Förpackningens aseptiska egenskaper gör att mjölk- och juicedrycker kan produceras och distribueras vid rumstemperatur. När de små 100-milliliters ”kartongpåsarna” når butiken eller konsumentens hem kan de sedan djupfrysas och omvandlas till glass, saftis, etc.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att konceptet innebär att producenter av flytande mejeriprodukter kan komma in på den globala glassmarknaden utan att behöva investera i ytterligare produktionsutrustning eller kyldistributionssystem.

Tetra Fino Aseptic 100 Ultra MiM-förpackningen kan tillverkas i en  A1 Tetra Pak fyllningsmaskin avsedd för Tetra Fino-förpackningar. I maskinen kan förpackningen med hjälp av Micro Injection Molding-teknik (MiM)  förses med en flikförsedd öppning, som gör att förpackningen lätt kan öppnas, varefter toppdelen kan vikas ner och den frusna produkten tryckas fram och avnjutas av barn och andra konsumenter.

Första företag att börja använda den nya förpackningen blir det ledande kinesiska livsmedelsföretaget Want Want.

”Vi introducerade dessa nya produkter för våra distributörer i början av september och gensvaret har varit extremt positivt. Produkterna tillgodoser behoven hos både föräldrar och barn, då föräldrar kan vara säkra på näringsvärdena för produkten, eftersom det är sedan tidigare betrodda mejeriprodukter utan konserveringsmedel, och barnen kommer gärna att njuta av dessa frusna godsaker, eftersom de är både roliga och välsmakande”, säger Wang Jin Ping, som är chef för glassprodukter hos Want Want Group.

Den nya Tetra Pak-förpackningen kommer att vara tillgängliga för kunder i Asien, Europa och Mellanöstern från och med 2018.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jp.press@comhem.se

Publicerad: 2017-11-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Desserter & glass Djupfryst Dryckesförpackningar Kartongförpackningar Mejeriprodukter Övrigt Tetra Pak

Packnews Sponsors
Hitta rätt leverantör med hela livsmedelsbranschens sökmotor:
LEDIGA JOBB

 

Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

Ledig tjänst på Aviko Norden AB
 
Vi söker Kvalitetstekniker till marknadsledare inom potatis och rotfrukter.
LÄS MER OCH SÖK TJÄNSTEN!
 
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
LIVSMEDEL I FOKUS
LIVSMEDEL I FOKUS

Livsmedel i fokus 2-2018 
utkom den 9 april! 

FÖLJ OSS PÅ TWITTER
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK